Clinic Diederik van Silfhout - Expression
KWPN Hengstenkeuring 2020
© DigiShots
Clinic Diederik van Silfhout - Expression KWPN Hengstenkeuring 2020 © DigiShots DigiShots

Roelie van Norel overleden

Fokkerij

Woensdag 27 juli is Roelofje van Norel, beter bekend als ‘Roelie’, overleden. Roelie legde samen met echtgenoot Gerrit Willem van Norel de sterke basis van de Pretendenthoeve, dat later voorgezet werd door kinderen en ‘schoonkinderen’.

Advertisement

In 1969 begon het paar met hun eigen fokkerij waarbij ze zich specialiseerden in het fokken van dressuurpaarden. In 1977 werd de door Van Norel gefokte hengst Pretendent goedgekeurd bij het KWPN. Dit was de eerste zelfgefokte goedgekeurde KWPN-hengst en hij vormde de fundering van de ‘Pretendenthoeve’. Na Pretendent volgden Vanitas, Vincent, Cabochon, Facet, Oscar en zijn zoon Uphill als bekende namen en de ‘roots’ van hun fokkerij. 

Succesvol

De paarden van de Pretendenthoeven waren jarenlang uiterst succesvol op merriekeuringen en in de competities voor jonge dressuurpaarden. Uit de moederlijn van Pretendent fokten ze keuringskampioene Ocironia (Cabochon x Saros xx) en haar volle broer, de aangewezen hengst No Mercy die succesvol was in de Pavo Cup. Pays Bas NL (v. Cabochon) was succesvol in zowel de Pavo Cup als op het WK voor jonge dressuurpaarden in Verden. 

Ook bracht de fokkerij diverse UTV- en NMK-kampioenen, waaronder Melody (v. Vincent). Haar zoon Expression (v. Vivaldi) is ook een van de paradepaardjes. Hij werd niet alleen goedgekeurd bij het KWPN maar schopte het met Diederik van Silfhout tot Grand Prix-niveau. In 2018 won het duo het Nederlands Indoor Kampioenschap Grand Prix dressuur.

Gerrit Willem van Norel overleed in de nacht van 2 op 3 juni 2021 op 76-jarige leeftijd, aan de gevolgen van complicaties van de bypassoperatie die hij 1 juni onderging. Roelie van Norel overleed afgelopen woensdag op 74-jarige leeftijd. 


Bron: Facebook

Foto: Digishots