© DigiShots
© DigiShots DigiShots

Hengstenhouder en Gelderse fokker Ido Jacobs onverwacht overleden

Fokkerij

Gelderse fokker en hengstenhouder Ido Jacobs is onverwacht overleden, meldt KWPN. Hij was enthousiast paardenliefhebber, met name van het klassieke Gelderse Paard. Zo kocht hij de hengst WV Saron bij de familie Van Sijpveld en spaarde kosten noch moeite om deze veelzijdige zoon van Creool te laten schitteren in zowel het springen als de dressuur. 

Advertisement

Uniek

Vanwege de goede prestaties in beide disciplines behaalde WV Saron op latere leeftijd zijn dekbrevet en zorgde in de Gelderse populatie voor fijne nakomelingen. Dochter en elitemerrie Happines is bijvoorbeeld de moeder van de afgelopen voorjaar KWPN-goedgekeurde McKenzy JHL.

Bij Ido op stal stonden niet alleen verschillende hengsten, maar ook de nodige fokmerries. In de fokkerij voer hij altijd zijn eigen koers en bedacht de mooiste combinaties. Hij beluisterde alle adviezen, maar deed vervolgens toch zijn eigen ding. Een markant mens met een unieke persoonlijkheid; geen zouteloze praatjes en altijd recht door zee. 

James R

Zo was hij bijzonder trots op zijn hengst James R (Recruut x Elegant). Hij besloot de hengst, ook bekend onder de naam White Head, terug te trekken voor het verrichtingsonderzoek omdat de KWPN hem niet op de hoogte had gebracht dat de hengst in het tuig beleerd zou moeten worden tijdens het onderzoek. We spraken hem daar in juni nog over. 

We wensen zijn nabestaanden heel veel sterkte in deze moeilijke tijd. 

Bron: KWPN/Hoefslag