This is Naqueen (v. Trafalgar) © DigiShots
This is Naqueen (v. Trafalgar) © DigiShots © DigiShots

Fokmerrie Poësie overleden: “Veel aan haar te danken”

Fokkerij

Topmerrie Poësie (Brentano II x Gotland) is op 30-jarige leeftijd overleden. Haar bekendste kinderen zijn Poëtin en de Samba Hit-broers en ze is de grootmoeder van Quaterback. 

Advertisement

Bij het NRPS wordt ze onder andere vertegenwoordigd door verrichtingstopper 2021 This is Naqueen. Zijn vader is Trafalgar, een achterkleinzoon van Poësie. De moeder van This is Naqueen, Aqueeni, stamt van de Poësie-zoon Samba Hit I.

15 veulens

Poësie werd geboren op het Brandenburger Haupt- und Landgestüt en bracht haar hele leven door op de staatsstoeterij. Ze bracht in totaal 15 veulens ter wereld, waaronder de Poëtins (I-IV), de Samba Hits (I-V) ook Passionata (de moeder van de vorig jaar overleden Quaterback). 

Met haar nafok deed de staatstoeterij goede zaken. De inmiddels gepensioneerde Brandenburger Landstallmeister dr. Jürgen Möller, en daarmee eigenlijk de fokker van Quaterback, vertelde in een eerder interview dat Quaterback het Haupt- und Landgestüt Brandenburg minstens drie miljoen euro aan dekgeld heeft gebracht. “Geen hengst heeft hier zoveel gedekt als Quaterback.”

Goedgekeurde zonen

Zelf leverde Poësie vijf goedgekeurde zonen, haar dochters zijn goed voor zeven goedgekeurde zonen (Quaterback, Quaterstern, Quaterhit, Fürst Fontane, Revival, Blue Hors Viconte en Vision) en Poësie heeft vijf goedgekeurde achterkleinzonen (Trafalgar, Element of Crime, Ravanello, Zapato en Don Jon).

“We hebben veel te danken aan deze bijzondere merrie’, aldus de Brandenburger staatsstoeterij. “Met haar bijzondere persoonlijkheid en vriendelijkheid heeft Poësie alle harten veroverd. Met haar nakomelingen heeft ze onze stam niet alleen vereeuwigd, maar ze heeft de dressuurpaardenfokkerij wereldwijd beïnvloed.”

Bron: NRPS

Foto: Digishots