Afbeelding
Foto: Digishots

Stella Frankena: “We kenden beide nog niks en hebben alles samen geleerd”

Dressuur

Stella Frankena (16) had eigenlijk geen plannen om aan wedstrijden deel te nemen samen met haar Welsh Bolderman’s Mississippi (v. Brouwershaven Diamond Hit). Maar uiteindelijk bleek dat de combinatie veel talent heeft voor de dressuursport, waarbij het behoud van plezier altijd centraal staat.

Advertisement

Verjaardagscadeau

Zo’n vijf jaar geleden werd de manege waar Frankena reed gesloten, waardoor ze hier niet meer kon paardrijden: “Mijn vader wist een plekje waar ik kon gaan paardrijden. Dit was bij een boerderij waar ik op een pony genaamd Missi (Bolderman’s Mississippi) mocht rijden. Met Missi heb ik een aantal lessen gereden en zijn we op ponykamp geweest. Tot ik ineens te horen kreeg dat Missi van mij was!”

“Ik heb haar als cadeau gekregen voor mijn verjaardag van mijn bonusmoeder. Ik ben mijn bonusmoeder heel erg dankbaar voor wat zij mij heeft kunnen geven”, vertelt ze enthousiast.


Foto: Milika Kupers

Niet de bedoeling

Frankena heeft altijd als hoofddoel om plezier te maken samen met haar pony Missi: “Dressuur rijden, springen, ik vond alles heel erg leuk. In het begin was het de bedoeling om een aantal privélessen te nemen, zodat ik beter leerde rijden. Uiteindelijk heb ik nu altijd privéles en rijden we veel wedstrijden. Eigenlijk was dit helemaal niet de bedoeling, en nu rijden we zelfs kampioenschappen mee,” legt ze uit.

“We zijn de wedstrijden in gegaan en reden vaak in de prijzen. Ze was super braaf, dus dat was helemaal leuk. We kenden beide nog niks en hebben alles samen geleerd. Dat is zeker wel iets waar ik trots op ben”

Succesvolle wedstrijden

De combinatie richt zich nu vooral op de dressuur en neemt deel aan veel wedstrijden: “Op de laatste selectiewedstrijd hebben we onze eerste L2-wedstrijd gereden. Dit ging best wel goed voor de eerste keer. We werden geselecteerd en behaalden 2 dikke winstpunten.”

Op de uitgestrekte draf haalt de combinatie vaak goede cijfers: “Missi heeft van nature best wel mooie ruime gangen, wat erg fijn is voor de dressuur. Hierdoor gaan de uitgestrekte oefeningen erg goed.”


Foto: Privé

Toekomst

Frankena wil graag zo ver mogelijk komen in de dressuur en hoopt de M-dressuur te bereiken, maar helaas wordt ze bijna te groot voor haar pony Missi: “Als ik te groot ben voor Missi, lijkt het me erg leuk om haar voor de kar te beleren. We hebben een veulen gekocht waar ik in de toekomst op kan rijden, maar dat duurt nog 3 jaar. Tot die tijd blijft Missi sowieso bij ons, en wat we daarna gaan doen, weet ik nog niet.”

Als Hoefslag de amazone vraagt wat het allerleukste is aan Missi, antwoordt ze enthousiast: “Ze is een hele lieve pony, maar heeft wel een eigen willetje. Met kleine kinderen is ze ook altijd heel erg lief, wil ze graag aandacht en is ze heel voorzichtig.”

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via hoefslag@mphorses.nl is niet toegestaan.

Afbeelding
Afbeelding