Afbeelding

Ga eens naar het strand met je paard! 6 x waarom

Recreatie Opvallend

Met je paard naar het strand is heerlijk! Het uitzicht is prachtig en enorme oppervlakten om te galopperen. Maar het strand kan ook een goede toevoeging aan de training van jouw paard zijn.

Advertisement

1. Uit de rijbak

De eventingamazone Amy Tough woont langs de kust van Pembrokeshire in Wales: “Het is altijd goed om de paarden eens te trakteren op een ritje langs de kust. Ze komen weer eens in een andere omgeving en genieten er zichtbaar van.” In de lente en winter traint Tough eenmaal per week op het strand. “Als het water over het hele strand gegaan is, kan het zand erg compact zijn en is het niet geschikt voor galopperen. We trainen het liefste in de zee, waar het water een paar centimeter diep is. Die ondergrond is erg goed.”

2. Zwemmen met paarden

De trainer van het eventingteam van Barbados, Joss Gray, ziet de Carribische zee als een vitaal gereedschap om de paarden zo fit mogelijk te krijgen en houden. Gray laat de paarden vijf minuten per training zwemmen in de zee. “Hier in Barbados hebben we hele harde grond. Dat we met de paarden in de zee kunnen zwemmen is een godsgeschenk”, aldus Gray.

3. Spieren oprekken

Eventingamazone Amy Tough gebruikt de ondiepe zee als hulp om haar paarden sterker te krijgen. Daarnaast is het ook heel goed voor jonge paarden om op te leiden. “Het is een goede manier op jonge paarden kennis te laten maken met het water. De toename van weerstand en diepte van het water stimuleert het paard om zich meer uit te strekken via zijn rug en zijn spieren op te rekken.”

4. Zout water

De koude temperatuur en het zout van de zee helpt om blessures te kalmeren en huidbeschadigingen te genezen. “Zout water koelt en is gunstig voor sommige ledematenbesmettingen, daarom zijn de zoutwaterkampen populair geworden”, aldus veterinair Karen Coumbe.

5. Reizen naar ontspanning

Tripjes naar het strand kunnen jonge paarden voorbereiden op reizen naar grote concoursen. De paarden kunnen ontspannen reizen omdat ze leren dat reizen met de trailer niet altijd betekent dat ze op concours gaan. Het kan dus ook een rit naar een ontspannen strandrit zijn.

6. Traktatie

Het is natuurlijk ook gewoon een traktatie voor ruiter en paard. Aan het eind van het wedstrijdseizoen is het een uitstekende manier om te ontspannen en uit te waaien. Het uitzicht is prachtig, enorme oppervlakten om te galopperen en daarna opwarmen met een kop warme chocomel met slagroom. 

Bron: Horse and Hound 

Foto: Digishots