Afbeelding
Marjon Hoen

Subtop | Leila Sticker debuteert in de Grand Prix met zelf opgeleide Fieldmaster: “Dit is echt genieten”

Dressuur

Leila Sticker debuteerde afgelopen zaterdag met de door haar zelf gefokte en opgeleide Fieldmaster (v. Amperé) in de Grand Prix. De combinatie werd achtste met 61,30% in Wezep tijdens de Bonfix competitie. 

Advertisement

Ervaring op doen

Leila vertelt “Mijn ouders hebben Fieldmaster zelf gefokt en hij is bij ons geboren. Ik kwam net van de pony’s af en heb hem onder leiding van mijn ouders zelf opgeleid naar de Grand Prix. Hij kan alles heel goed, maar ik wil zelf ook graag ervaring op doen op dit niveau. Het ging voor de eerste keer heel goed en ik heb fijn kunnen rijden. Er zaten nog wel wat beginnersfoutjes in, in de zigzag telde ik teveel passen omdat ik nog teveel aan het nadenken was. In de eners was één wissel achter niet zo mooi doorgesprongen want ook nog punten kostte. Hij zou in de piaffe nog wat mooier actief mogen blijven in de proef, maar daar moet ik ook handig in worden. Thuis laat hij dat al heel mooi zien.”

Kwaliteiten

De combinatie kreeg mooie cijfers voor de drafappuyementen en de uitgestrekte draf. “Voor de pirouettes kregen we ook 7’ens. Ik denk dat hij heel mooi is om te zien en de kwaliteiten heeft voor dit werk. De jury schreef, netjes gereden en geheel mag meer achterop. Daar was ik wel heel blij mee voor op ons debuut. Over twee weken gaan we naar Almelo en ik wil proberen de proef wat vaker mee te nemen en er handiger in te worden. Dan denk ik dat de score ook nog wel een stukje omhoog kan. Ik kan altijd op hem bouwen en we zijn samen gegroeid in het werk”, is de amazone enthousiast. 

Successen

“Fieldmaster heeft een heel cool karakter en dat was in het begin niet altijd makkelijk. Ik moest echt uitvinden hoe ik daar het beste mee om kon gaan en nu heb ik hem voor me gewonnen. In de proef mag misschien nog wat meer energie komen, maar dat is ook nog een communicatiestukje tussen ons. Het is mijn droom om mooie scores te gaan rijden in de Grand Prix. Ik ben heel erg blij met het vaste team om me heen met mijn ouders en mijn trainer Jean-Rene Luijmes. Samen met hun hoop ik van onze successen te kunnen blijven genieten!”

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan 

Foto: Marjon Hoen