Afbeelding
Pferde media

Subtop | Laura Knijnenburg: “ Het is super gaaf dat het gelukt is om Grand Prix te rijden”

Dressuur

Laura Knijnenburg wist zaterdag de tweede plaats op te eisen in de koningsklasse van de dressuur; de Grand Prix. Ze reed in Bavel met de door haar zelf opgeleide Gringo (v. Apache) met 64% bijeen.

Advertisement

Spannend

De combinatie debuteerde een paar weken geleden in Someren in de Grand Prix. “Hij vond het een beetje spannend en eng. De dingen die vorige keer mislukten gingen nu wel goed. We kregen alleen fouten in de series en de zigzag was niet zo mooi. Daar kunnen de punten zeker nog omhoog. Het valt niet mee om alles goed te rijden. De uitgestrekte gangen gingen heel goed. De piaffe en passage waren mooi net zoals de appuyementen in draf. Het kan nog veel beter, maar we moeten eerst de fouten eruit krijgen”, vertelt Laura.

Familiepaard 

Ze vervolgt “Het gaat thuis wel heel makkelijk, maar hij kan op wedstrijd iets afgeleid zijn. Ik denk dat we met zijn tweeën ervaring op moeten doen om het makkelijker te krijgen in de ring”. De juryleden waren ook gecharmeerd van de combinatie en schreven ‘heel leuk paard, jammer van de series’. Gringo is een echt familiepaard en gefokt door de ouders van Laura. “Ik heb hem zelf opgeleid en we zijn alle klassen doorlopen van de L naar de Grand Prix. In het begin heb ik wel de tijd moeten nemen omdat hij zo groot is. Hij komt nu steeds meer tot zijn recht en wordt nog steeds sterker. Het is super gaaf dat het gelukt is om Grand Prix te rijden. Dit jaar gaan we ervaring op doen en misschien ook wel internationaal starten.”

Weddenschap 

 “Nadat we twee keer waren gestart in de Intermediaire 2 verloor ik een weddenschap met mijn trainer. Als ik meer dan 68% bij elkaar zou rijden dan zou ik Grand Prix gaan rijden. Prompt reden we dat bijeen en dat had ik niet verwacht. De Grand Prix is toch wel een heel ander ding dan de Intermediaire 2. Als het meer bevestigd word ben ik er van overtuigd dat het goed moet komen!”

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan 

Foto: Pferde Media