Esmee van Veen & Featherlight
Esmee van Veen & Featherlight Kathleen van Winden

Subtop | Esmee van Veen: “De kop is eraf op Zware Tour-niveau”

Dressuur

Esmee van Veen debuteerde zaterdag met de door haar zelf opgeleide Featherlight (v. Wynton) in de Intermediaire II. De proef in Wormerveer werd beloond met 60,81%. De combinatie heeft hiermee het startbewijs voor de Grand Prix behaald.

Advertisement

Meerdere achten

Esmee is razend enthousiast over haar paard en de begeleiding van haar trainer Vincent van Gasselt. “Er zit nog zoveel rek in de score. Vincent zei:  ’probeer het en zie waar je staat’. Hij was er zaterdag ook bij en het doel was om de rust te bewaren in de proef. Featherlight is een hele hete merrie die ik zo simpel mogelijk moet rijden. De proef verliep goed, de draftour was heel mooi. De piaffe en passage verdienen nog wel wat aandacht. De galoptour was heel erg goed en daar kregen we meerdere achten voor.”

U25

Ze vervolgt “We moeten nog wat meer ritme krijgen op dit niveau. Het is voor ons allebei de eerste keer dat we op dit niveau uitkomen. We moeten meer kilometers maken en de proef rijden op wedstrijd. Ik ben blij om te zeggen dat de kop eraf is. Ik was best wel zenuwachtig voor deze wedstrijd. Featherlight heeft heel veel kwaliteit en dan wil je wel doorgaan. Ik wil nog een paar keer Intermediaire II starten en dan de overstap maken naar de U25. Daar heb ik nog vier jaar voor dus ik hoop nog een paar jaar mee te kunnen rijden op dat niveau. Ook lijkt het me leuk om internationaal te starten.”


Esmee van Veen & Featherlight - Kathleen van Winden

Beter leren paardrijden

De juryleden waren ook gecharmeerd van de combinatie en gaven nog enkele verbeterpunten aan. “De piaffe en passage moeten nog beter maar dat vind ik zelf in de proef ook nog wel lastig. Alles moet tegelijkertijd en je moet goed meetellen. Sinds een halfjaar zijn we ons aan het focussen op deze overstap. Vincent heeft me heel erg geholpen om de rust te vinden en we zijn terug gegaan naar de basis. Door hem heb ik beter leren paardrijden. Daardoor worden mijn proeven ook steeds beter. Ik ben enorm blij met mijn merrie, ze is heel meewerkend en doet altijd haar best. Ik kijk uit naar de volgende wedstrijden om nog meer ervaring op te doen!”

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: Kathleen van Winden