Lotte Meulendijks & Grenoble
Lotte Meulendijks & Grenoble Iris van Meijl

Subtop | Lotte Meulendijks over debuut: “Er komt echt wat binnen”

Dressuur

Lotte Meulendijks debuteerde vandaag met de Alexandro P-zoon Grenoble in de Lichte Tour. De Prix St. Georges in Someren werd beloond met 69%.

Advertisement

Eerste keer

De elfjarige ruin staat sinds enkele maanden in training bij Lotte met het oog op de verkoop. Ze vertelt “Hij liep thuis zo goed dat ik dacht, laat ik hem eens meenemen op wedstrijd. In Someren kun je fijn rijden dus daar wilde ik graag naar toe. Het ging hartstikke goed, zeker voor de eerste keer. Er zaten nog wel wat slordigheidsfoutjes in, maar ik ben zeker tevreden. Helaas hadden we wel wat juryverschil, van één jury kregen we bijna 73%. Daar was ik erg blij mee.”

Hoge cijfers

De combinatie kreeg veel achten en zelfs een negen voor een pirouette. De juryleden waren erg positief en schreven ‘hele mooie combinatie, goed paard en sympathiek beeld om naar te kijken’. Lotte vertelt over haar proef “Het kan zeker nog wel beter. Ik denk dat er nog wel rek in de score zit, het kan nog een stuk beter dan ik vandaag heb laten zien. De zijgangen en series leverden achten op. De oefeningen beheerst hij heel erg goed.”

Grand Prix

Ze vervolgt “Ik ben hem thuis aan het doortrainen voor de Grand Prix. In de galop beheerst hij alle oefeningen al, dat vindt hij erg makkelijk. In de draf doet hij ook heel erg zijn best, dat is een groot voordeel aan hem. Hij heeft een heel fijn en meewerkend karakter. Ook op wedstrijd is hij heel simpel rond te rijden. Het is een heel stoer en knap paard, er komt echt wat binnen. Het zit er wel aan te komen dat ik hem ga doorstarten op Zware Tour-niveau.”

Genieten

“Het is altijd even afwachten hoe het op vreemd terrein gaat, met een paard dat voor mij ook nog vreemd is. Hij deed het super goed en zolang ik van hem kan genieten ga ik dat zeker doen. Ik wil hem vaker gaan starten voor zover er wedstrijden in de buurt zijn. Op de wedstrijden wil ik hem nog beter leren kennen op Lichte Tour-niveau en thuis trainen we door. Wie weet kan ik binnenkort al wel Intermediaire I of II met hem rijden”, is Lotte enthousiast.

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: Iris van Meijl