Karen Nijvelt - Elysias
Subtop De Meern 2021
© Digishots
Karen Nijvelt - Elysias Subtop De Meern 2021 © Digishots Leanjo de Koster

Subtop | Karen Nijvelt: “Dit jaar wil ik er echt alles aan doen”

Dressuur

Karen Nijvelt wist een nieuw persoonlijk record neer te zetten op de kadervormingswedstrijd in Tolbert. Ze reed haar Elysias (v. Jazz) zondag naar de overwinning in de Grand Prix Special met 72,98%. In de Grand Prix een dag eerder werden ze zesde met 68,26%.

Advertisement

Meer bevestigd

De amazone vertelt “Toen we naar deze wedstrijd toe werkten merkte ik dat het werk steeds meer bevestigd raakt. Elysias wordt als maar fitter en sterker, het valt steeds meer op zijn plek. De wedstrijd in Tolbert is erg fijn, maar het is wel een kijkerige baan. De organisatie geeft de combinaties iedere gelegenheid om de baan te verkennen. Dat is erg prettig, je hebt genoeg tijd om ze te laten wennen aan de omgeving.”

Atleet

Over haar proef was ze zeer tevreden. “Ik heb fijn kunnen rijden. Tijdens de Grand Prix een dag ervoor liep hij ook goed, maar het programma liep uit. Dan merk je dat je toch wel in het nauw komt met het losrijden. Uiteindelijk was het een kwartier uitgelopen en de proef was minder flitsend dan gehoopt. Tijdens de Special moest ik er goed op letten dat ik er niet te lang op zat. Dat ging goed en we mochten als eerste na de pauze starten. Hij voelde met losrijden al heel goed aan en ik kan nu met veel vertrouwen de ring binnen rijden. De Special is voor hem een hele fijne proef met al die overgangen. Hij is een echte atleet en je voelt dat het echt heel erg goed is!”

Aanschaf

“Hij blinkt uit in de passage en in de hele galoptour. Die worden allemaal met 8’en en 8,5’en beloond. Alles wat met wissels te maken heeft doet hij super mooi. Er zijn geen oefeningen waar hij niet hoog op kan scoren”, vertelt ze lovend over haar paard. Karen heeft eind vorig jaar zich voor merendeel in kunnen kopen in Elysias. Dat ging niet zo maar. “We hebben de knoop door kunnen hakken en de mede-eigenaar zit er nog voor een klein gedeelte in. Hij heeft samen met ons het hele traject doorlopen en de samenwerking is altijd heel erg goed geweest. Hij is er wel altijd duidelijk in geweest dat hij hem een keer wilde verkopen. Ik heb nu de kans gepakt om die onzekerheid weg te nemen. Het is heel mooi dat het nu allemaal zo op zijn plek valt, en het geeft heel veel rust.”

Bovenaan mee rijden

“Dit jaar wil ik er echt alles aan doen om deze ontwikkeling door te zetten. Als ik nog wil proberen om echt bovenaan mee te rijden dan is het nu en met dit paard. Ik ben 50 jaar geworden en hij is nu 13 jaar. Afgelopen zomer reden we onze eerste Grand Prix en nu rijden we al zulke scores. Ik ga niet veel anders doen dan wat ik tot nu toe met hem heb gedaan. Ik hoop deze stijgende lijn door te kunnen zetten en dat hij alles waar maakt waar we op hopen”, vertelt ze enthousiast.

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan

Foto: Digishots