Micky Schelstraete & Gregwaard
Micky Schelstraete & Gregwaard Equigeniek

Subtop | Micky Schelstraete: “Ze hadden er zin in”

Dressuur

Micky Schelstraete wist beide Junioren-proeven op haar naam te schrijven tijdens de subtop meerdaagse in Tolbert. Ze reed haar Gregwaard (v. Florencio) naar 72,07% en 71,98%. Haar tweede troef Knight Rider (v. Uphill) werd vijfde met 68,38% en derde met 68,67%.

Advertisement

Fris

Micky was blij om weer op wedstrijd te mogen na een korte pauze. “Het was allemaal goed geregeld en toen we aan kwamen mocht ik even in de baan stappen. ’s Avonds stond de landenproef op het programma, beide paarden waren super fris. Ze hadden er echt weer zin in. Knight Rider is nog iets groen en die moest nog even wennen. Hij was al een poosje niet meer mee geweest op wedstrijd. Met Gregwaard had ik een lekker gevoel, hij was goed geconcentreerd op mij. Ik was heel erg blij met hoe het ging. Knight Rider had een fijne stap- en galoptour, in de draf was het nog iets rommelig in het begin. Aan het einde had ik een heel fijn gevoel in de draf.”

Goede zin

De juryleden waren gecharmeerd van de combinatie en hadden positief jurycommentaar. “Het was erg leuk dat ze genoten hadden. Gregwaard gaat echt helemaal voor mij, we rijden de ring in en hij stopt niet meer. Hij wilt heel graag werken en heeft altijd goede zin. Beide paarden zijn helemaal niet kijkerig. Knight Rider wordt dit jaar zeven jaar en hij loopt al best makkelijk de proeven door. Thuis is het al iets meer bevestigd, omdat hij nog niet super veel ringervaring heeft. De tweede dag waren ze ook nog fris en scherp. Zodra ik de ring binnen rijd zijn ze geconcentreerd, dat is heel erg fijn aan beide paarden.”

Junioren

“Het is mijn laatste jaar bij de Junioren. Ik wil graag dit jaar beide paarden nationaal en internationaal volop inzetten bij de Junioren. De regiokampioenschappen zijn helaas verzet, als die doorgaan wil ik die ook graag rijden. Met El Capone wil ik Z2 starten en misschien hoger als het goed gaat. Het belangrijkste is dat we ook dit jaar weer ultiem gaan genieten”, vertelt ze lachend.

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan

Foto: Equigeniek