Joyce van Opbergen - Haronia Donna
Indoor Brabant 2019
© DigiShots
Joyce van Opbergen - Haronia Donna Indoor Brabant 2019 © DigiShots DigiShots

Subtop | Joyce van Opbergen: “Ze heeft de juiste mentaliteit”

Dressuur

Joyce van Opbergen maakte afgelopen vrijdag haar Intermediaire I-debuut op de Subtopwedstrijd in Udenhout. Ze reed haar Haronia-Donna (v. Bordeaux) naar het oranje lint met 66,617%.

Advertisement

Perfectionistisch

“Ik heb heel erg lang getwijfeld om ons op te geven. Ik ben best wel perfectionistisch en ik wil dan meteen een goed resultaat neerzetten”, steekt ze van wal. “De vorige wedstrijd kwam ik in gesprek met de jury en die zei dat het best wel moest gaan lukken. Ik heb de stoute schoenen aangetrokken en ons ingeschreven. Het ging heel erg goed en ik ben blij dat we het gedaan hebben.”

Constant

Ze vervolgt “Ik was wel blij met de proef, al was het misschien nog iets aan de tamme kant. Helaas kregen we een fout in een pirouette, maar verder was de proef redelijk foutloos. We kregen een 8 voor de serie om de twee en daar ben ik heel erg blij mee. De draftour was ook super fijn met veel balans. Daarin maakten we geen fouten en ik denk dat we met die draftour ook wel 70% hadden kunnen rijden. De fout in de piroutte bleek achteraf een dure fout te zijn geweest. Ze scoort altijd goed op de stap en ook op de dubbel tellende onderdelen. Ze is meestal heel constant en kan alles voor minimaal een 7. Dan kom je ook wel op deze score uit.”

Verkoop

De juryleden hadden ook genoten en schreven ‘mooie fijne proef, combinatie met veel harmonie en mag misschien nog iets meer kracht winnen in de galop’. Joyce vertelt “De eigenaar heeft besloten dat ze verkocht gaat worden. Ik rij haar al vanaf haar vierde en we hebben samen alle klasses doorlopen. Ik heb er altijd een heel erg fijn paard aan gehad. Ze is super betrouwbaar en heeft de juiste mentaliteit, zeker ook op wedstrijden. Ze doet het altijd voor je en laat je nooit in de steek. We gaan op zoek naar een mooie plek voor haar. Ik heb zelf nog wel wat opvolgers staan maar dat zijn voornamelijk jonge paarden. De eigenaar heeft uit Haronia ook een embryo gespoeld die komend jaar drie jaar word. Dat zal de eerste opvolger gaan worden.”

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan

Foto: Digishots