Marjan Hooge en Gabana
Marjan Hooge en Gabana

Subtop | Marjan Hooge: “Het ging een stuk beter dan andere keren”

Dressuur

Marjan Hooge sloeg haar slag op de Subtopwedstrijd in Erica. Met Gabana (v. Bretton Woods) won ze het ZZ-Zwaar met 67,57%. In de gecombineerde Lichte Tour-rubriek reed ze haar Idem Dito (v. Wynton) naar 65,37% en het oranje lint in de Intermediaire I.

Advertisement

Draftour

“Ik was heel erg blij met de proef van Gabana. Het ging een stuk beter dan andere keren. We hadden nog wel fouten maar de draftour was heel mooi constant. In de galop sprong ze mooie wissels en liep ze goed door de appuyementen heen. Ook was één pirouette mooi, de andere had nog mooier gekund. We kregen er nog wel een 7 voor maar dat kan ze voor een 8, ze viel iets door mijn binnenbeen heen.”

Verbetering

De jury schreef over de proef van Gabana ‘mooi beeld en netjes gereden.’ Marjan vertelt “We hadden nog wel drie dikke fouten, dus ik weet wel waar er nog verbetering in zit. Ik heb zelf lekker gereden en zo werd er ook gepunt. Eerder vond ze het nog wel lastig om los in het lijf te blijven, maar dat lukte nu de gehele proef. Dat was een hele verbetering.”

Pirouettes

Over Idem Dito vertelt ze “Hij was wat gespannen en het kon echt nog wel wat beter. We hadden wel gewonnen dus dat was prima, maar ik vind dat het nog een stuk beter moet. De draftour was mooi en de pirouettes gingen nu ook heel erg goed. Daar kregen we 8’en voor. In de series moet ik hem nog net wat teveel helpen. De ene ging goed maar de andere sprong hij één wissel achter met twee benen. Hij moet nog iets meer ontspannen. De week ervoor waren we in Exloo gestart en toen waren de series heel mooi en de pirouettes mooi. Het was nu van alles een beetje, volgende keer ga ik voor een mooie foutloze proef.”

Druk programma

“Deze week staat het kerstconcours in Exloo op het programma met meerdere paarden. In januari ga ik de selecties rijden voor de Drentse kampioenschappen met de jonge paarden. Daar zijn we de komende weken weer druk genoeg mee”, lacht de amazone.

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan

Foto: Marjan Hooge