Joyce Sterrenburg-Lenaerts met Beukenvallei's Iconic B
Joyce Sterrenburg-Lenaerts met Beukenvallei's Iconic B Roland Hitze

Subtop | Joyce Sterrenburg-Lenaerts: “We maakten er een oefenrondje van”

Dressuur

Joyce Sterrenburg-Lenaerts wist afgelopen zondag de Prix St. Georges-rubriek op de subtopwedstrijd in Nederweert. Ze reed haar Beukenvallei’s Iconic B (v. Bon Bravour) naar 68,09%.

Advertisement

Oefenrondje

“Ik had er een oefenrondje van gemaakt. De score kan nog wel wat hoger”, lacht Joyce. “Hij heeft nu drie keer achter elkaar de Prix St. Georges gewonnen. Iconic ontwikkelt zich enorm en ik wilde wat dingetjes uit proberen. Als je dat op concours probeert gaat het natuurlijk meteen mis. We kregen een drie en een vier, maar dat maakt niet uit. Ik ben heel erg blij met hoe het doet, en we hadden ook veel achten.”

Achten

De combinatie kreeg onder andere achten voor de drafappuyementen en de zigzag in galop. “Ook de pirouettes beginnen safe te worden. Ik reed hem zelf iets te gehaast in de draf. De vorige wedstrijden, die hij overigens ook won, trok hij er iets meer aan. Ik had hier geen baan verkend en ging iets te gejaagd rijden. Dat had ik zelf mooier kunnen doen. De vorige keren werd hij wat druk in de series. Ik wilde hem nu laten wachten en wat schakelen in de wissels, maar hij sprong de laatste wissel te vroeg. De serie om de drie was heel erg mooi.”

Internationaal

De juryleden waren vol lof en schreven ‘veel potentie, goede proef en kwaliteitsvol paard’. Joyce vertelt “Het is wel leuk dat alle tijd die we hem gegeven hebben zich nu aan ons terug geeft. Dat hij met fouten nog bijna 70% loopt is een fijn gevoel. Hij heeft ook al Intermediaire I gelopen en dat doet hij super fijn. Die proef ligt hem nog beter dan de Prix St. Georges. Ik wil hem graag meenemen naar de meerdaagse wedstrijd in Tolbert. Ook zou ik hem nog wel een keer internationaal willen starten.”

Zware Tour

“We zijn nu aan het doortrainen om de overstap te kunnen maken naar de Intermediaire II. Hij pakt het heel erg fijn op en zoals het er nu naar uit ziet zou het volgend jaar wel moeten lukken. Hij krijgt alle tijd en ik vind het belangrijk dat hij het goed leert. Hij heeft een hele mooie manier van piafferen. Ik wil hem nu nog een aantal wedstrijden achter elkaar meenemen om de puntjes op de i te krijgen in de Lichte Tour. Hij doet onwijs zijn best en ik ben hartstikke trots op hem”, besluit ze.

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: Roland Hitze