Tessa Kole en Dexter
Tessa Kole en Dexter

Subtop | Tessa Kole: “We maken iedere wedstrijd progressie”

Dressuur

Tessa Kole deed goede zaken op de Subtop wedstrijd in Delft afgelopen zondag. Ze reed haar Dexter (v. Johnson) naar de eerste plaats in de gecombineerde ZZ-Zwaar/Junioren-rubriek. Haar Junioren-proef werd gewaardeerd met 69,47%.

Advertisement

Hogere score

“Het ging echt heel erg goed”, steekt ze enthousiast van wal. “Ik kijk tevreden terug op de proef. Er zaten nog een paar kleine dingetjes in die beter konden, maar het was een grote stap vooruit. In augustus reden we onze laatste wedstrijd en daarna heb ik heel erg geoefend op het drafgedeelte, die ging nu een stuk beter. Ook de galop was constanter waardoor ik nu een hogere score kon rijden. Hij springt zijn wissels heel erg makkelijk en daar scoren we vaak hoge punten op. Het ziet er heel vriendelijk en makkelijk uit, dat is het beeld wat ze graag willen zien.”

Junioren

De wissels werden beloond met achten en het binnenkomen en de uitgestrekte draf met een 7,5. De jury schreef ‘Een vriendelijk en constant beeld.’ Tessa vertelt “Dat vond ik leuk om te horen. We rijden nu iets meer dan een jaar bij de Junioren en iedere wedstrijd maken we progressie. Dat is nu ook te zien in de scores. We hebben nu zeven wedstrijden gereden en het gaat iedere keer weer een stuk beter.”

Stal Hexagon

“Dexter is mijn eigen paard en ik heb hem 2,5 jaar geleden gekregen van mijn ouders. Hij had al ZZ-Licht gelopen, maar het was voor mij wel wennen bij de overstap naar de paarden. We zijn in het Z1 begonnen en toen hij er klaar voor was hebben we de overstap gemaakt naar de Junioren. Sinds augustus ben ik stalruiter bij Stal Hexagon in Schore. Ik werk daar vijf dagen per week en ga één dag per week naar school. Ik rij voornamelijk jonge paarden maar ook een aantal paarden waar ik Junioren mee kan starten. Ik rij onder andere een zesjarige merrie en een zesjarige ruin op Junioren-wedstrijden. Ook heb ik nog een vijfjarige onder het zadel die volgend jaar mee kan. Ik krijg veel begeleiding van Thamar Zweistra en Leunus van Lieren en dat is heel erg fijn. Ik kijk uit naar de volgende wedstrijd!”

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: Tessa Kole