Leonie Plug en ETL Giovanni
Leonie Plug en ETL Giovanni

Subtop | Leonie Plug: “Mijn doel voor dit jaar heb ik bereikt”

Dressuur

Leonie Plug won vrijdag beide ZZ-Zwaar-proeven op de Subtopwedstrijd in Nieuwe Wetering. Ze reed haar ETL Giovanni (v. Ziësto) naar 66,43% en 65,93%.

Advertisement

Onstuimig weer

“Hij stond er super fijn aan”, vertelt Leonie. “Ik ken de locatie nog wel vanuit mijn ponytijd en ik weet dat er een winddoek hangt. Met dit weer was het doek wel heel onstuimig, ik zag meerdere paarden door de baan gaan en dacht ‘ojee’. Hij is niet heel snel bang maar wel schrikkerig. Hij stond er heel fijn aan en liet zich goed rijden. We hebben twee fijne proeven gereden met een goed resultaat.”

Hoge cijfers

De combinatie kreeg achten voor de wisselseries en positief jurycommentaar. De jury schreef ‘keurige proef’ op het protocol. “Zijn uitgestrekte stap is heel erg goed, hij blijft ontspannen en goed door het lijf stappen. De zijgangen kan hij ook goed, daar kregen we ook meerdere 7,5’en voor. Giovanni is een heel werkwillig paard, hij heeft er iedere dag als je hem uit de stal haalt weer zin in. Hij is attent en heeft een topkarakter om mee te werken.”

Doel bereikt

ETL Giovanni is in eigendom van de fokkers Erwin en Tineke Lopulalan. “Een jaar geleden ben ik hem gaan rijden en het gaat heel erg goed. In juli en augustus hebben we drie wedstrijden in het ZZ-Licht gereden. Vervolgens hebben we de overstap gemaakt naar het ZZ-Zwaar in november en binnen vijf wedstrijden zijn we Lichte Tour-startgerechtigd. De slipjas hangt klaar en dat was ook wel mijn doel om dit jaar te bereiken. Ik ben hartstikke trots dat het ons is gelukt. We trainen bij Theo Hanzon en samen met hem wil ik eerst de puntjes op de i zetten voordat ik de overstap maak. Ik hoop dat we begin volgend jaar Prix St. Georges kunnen starten, dat is voor mij ook nieuw. Ik krijg alle ruimte om hem door te trainen en uit te brengen. Het is een hele leuke samenwerking en ik hoop zo hoog mogelijk met hem te komen”, besluit ze ambitieus.

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan 

Foto: Leonie Plug