Rosanne van Stuivenberg en Dior RR
Rosanne van Stuivenberg en Dior RR

Subtop | Rosanne van Stuivenberg: “Winnen is altijd leuk”

Dressuur

Rosanne van Stuivenberg won afgelopen zondag beide proeven in het ZZ-Zwaar op de Subtop wedstrijd in Benningbroek. Ze reed haar Dior RR (v. Lord Loxley) naar 66,3% en 63,6%.

Advertisement

Positief 

Rosanne vertelt enthousiast “Ik kijk met een positief gevoel op de wedstrijd terug. Winnen is altijd leuk. De eerste proef stonden we maar liefst 5% los van de nummer twee. Onze laatste wedstrijd reden we een jaar geleden. Om haar weer een positieve ervaring te geven heb ik wel wat oefeningen op safe gereden. Het waren twee fijne proeven waar we mee verder kunnen.”

Hoge cijfers

“Het was even geleden dat we onze laatste wedstrijd reden, eerst was er de lockdown en daarna was ik op zoek naar het juiste gevoel. Nu dacht ik, we zijn er klaar voor om de ring in te gaan. Ik ben heel erg druk geweest met de jonge paarden en moest wel even het moment vinden om weer met een hoger opgeleid paard te starten”, vertelt de amazone. Ze kreeg achten voor de wissels en de juryleden waren ook enthousiast. Op het protocol stond ‘stoer paard’. Rosanne vertelt “Dat is wel grappig omdat ze een merrie is, maar ze oogt heel erg stoer. Beide juryleden waren tevreden over wat ze hadden gezien.”

Sterke punten

Ze vervolgt “De takt en regelmaat is een heel sterk punt van haar. De wissels springt ze ook goed en ik kan haar echt vertrouwen. We matchen samen en ik kan er op aan dat ze haar ding doet. Ze beheerst alle oefeningen en kan heel goed uitstrekken. Maar ook het sluitwerk pakt ze heel goed op. Ook de uitgestrekte galop was een hoogtepunt, daar kregen we een 7,5 voor.”

Zelf opgeleid

Dior RR is in eigendom van Rosanne. “Ze is mijn eerste paard toen ik vanaf de pony’s af kwam op zestienjarige leeftijd. Ik heb haar zelf opgeleid en dat we alles samen doorlopen hebben maakt het wel extra leuk. Twee jaar geleden moesten we één oog laten verwijderen bij haar. Dat maakt het voor mij wel extra speciaal. Als ik aan het losrijden ben dan reageert zij hetzelfde als mijn andere paarden. Maar ik moet er uiteraard wel rekening mee houden, omdat ze aan één kant niets ziet. Ik heb zelf nog nooit eerder meegemaakt dat het vertrouwen met een paard zo goed zit.”

Lichte Tour

“De volgende keer wil ik wat meer risico nemen in de proef. Dat we nu met een percentage van 66,% de ring uitkwamen terwijl het nog veel beter kan, is een goed gevoel. De heer Piet Groen jureerde ons onder andere, ik vind hem een hele eerlijke jury en extra leuk dat ik bij hem dit percentage scoorde. Ik wil nog een paar keer ZZ-Zwaar starten voor de ervaring. Daarna wil ik graag ons debuut maken in de Lichte Tour. De slipjas an sich is geen meisjesdroom maar ik vind het wel een heel erg leuk doel om naar toe te werken met een zelf opgeleid paard”, vertelt ze.

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: Rosanne van Stuivenberg