Miranda Pakvis en Just Magic
Miranda Pakvis en Just Magic Ton Eijkelenkamp (Foto4U)

Subtop | Miranda Pakvis: “We kunnen nog veel beter”

Dressuur

Miranda Pakvis wist afgelopen zondag beide proeven in het ZZ-Zwaar op haar naam te schrijven. Ze reed Just Magic (v. Ferdeaux) naar 63,57% en 65,29%.

Advertisement

Uitslag

De amazone vertelt “Eerlijk gezegd, we kunnen echt veel beter. Er zaten best wel wat kleine foutjes in, dat was zeker jammer. Ondanks dat ik niet heel enthousiast was, wisten we toch beide proeven te winnen. Just Magic is nog jong en we hebben nu al de punten voor de Lichte Tour bij elkaar. Qua uitslag ben ik wel blij, er zaten ook wel goede dingen in maar het moet nog wel beter.”

Zelf opgeleid

Miranda is inmiddels tien jaar werkzaam bij Stal Bernoski als stalamazone. Ze vertelt “Just Magic is als driejarige bij ons op stal gekomen. Hij is zadelmak gemaakt en heeft daarna enkele jonge paarden competities gelopen zoals de Pavo Cup en de Subli Cup. Daarna heb ik hem een tijd thuis gehouden en van de zomer dacht ik hij moet maar weer eens mee. In augustus maakten we ons ZZ-Zwaar debuut terwijl we samen nog niet zoveel wedstrijdervaring hadden.”

Genieten

“De vorige keer ging het wel wat beter en toen reden we 69% bij elkaar. Als ik dat vergelijk met deze scores zie ik nog wel een groot verschil. Hij heeft het goed gedaan maar we hadden nog wel wat afstemmingsfoutjes. De eigenaren Marja Keijzer en Martin van der Stappen zijn er iedere wedstrijd bij en ze genieten ook echt van de paarden. Ze hebben drie paarden bij ons in training staan en dat gaat heel erg goed”, vertelt ze.

Aansprekend paard

“Hij heeft een hele goede stap en galop. We werken nog aan wat meer kracht en elasticiteit in de draf. Hij heeft van nature niet de meest atletische manier van bewegen. De wissels springt hij mooi naar boven en ook de uitgestrekte galop is een hoogtepunt. Wat nog aandacht verdiend zijn de pirouettes. Dat zag ook de jury maar ze vonden ons een mooie combinatie en Just Magic een aansprekend paard.”

Lichte Tour

De combinatie mag de overstap maken naar de Lichte Tour. “In het nieuwe jaar wil ik graag ons debuut gaan maken. Er komen niet hele nieuwe oefeningen bij maar de afstemming kan nog steeds wat beter. Hij kan een beetje baldadig zijn en hij heeft heel veel energie. Ik kan het nu goed handelen en het is een heel lief paard. Hij doet altijd zijn best voor mij. Ik kijk uit naar de komende wedstrijden”, vertelt ze lachend.

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan

Foto: Foto4U