Marjan Hooge en Gabana
Marjan Hooge en Gabana

Subtop | Marjan Hooge: “Blij met het gevoel dat ze gaf”

Algemeen

Marjan Hooge won zaterdag het ZZ-Zwaar op de K&U wedstrijd in Exloo. Ze reed haar Gabana (v. Bretton Woods) naar het oranje lint met 64,57%.

Advertisement

Derde wedstrijd

Marjan vertelt “Ik was heel erg blij met het gevoel. Het was jammer dat we wat juryverschil hadden, gelukkig bleven we daarmee nog wel eerste. Ik kon er fijn aan rijden in de proef maar de puntjes moeten nog op de spreekwoordelijke i. Er zit nog veel meer in maar dit pas ons derde wedstrijd samen. Ik heb haar nu vier maanden onder het zadel en we moeten nog meer een combinatie vormen.”

Zijgangen

Ze vervolgt “Ze heeft een hele goede draf met veel veer. In de galop kan ze goed schakelen, naar voren en terug. Ook in de pirouettes gaat ze heel mooi zitten en de zijgangen zijn ook wel een van haar favorieten. Ze is een heel steady paard en ze blijft goed op mij gefocust. In de uitgestrekte stap zou ze mijn hand nog iets meer mogen volgen.

Potentie

De hoofdjury schreef ‘mooie combinatie en paard met potentie’. Marjan licht toe “De andere jury schreef dat ze nog meer door het lijf mocht lopen. Dat gevoel had ik zelf niet helemaal, ik heb lekker kunnen rijden. Als het niet goed is weet ik het ook maar ik kon me meer vinden in de hoofdjury.”

Lichte Tour

Ze heeft de merrie sinds vier maanden in training. De fokkers en tevens eigenaren is de familie Tolner. “Ze is er een jaar uit geweest en ik wil eerst haar vertrouwen krijgen. Als het gevoel er is dat we over kunnen naar de Lichte Tour dan gaan we dat doen. Dat is uiteindelijk wel waar ik heen wil maar het mag eerst nog wat stabieler worden. In de training zie ik dat ze veel potentie heeft, ook voor de hogere klassen maar we gaan eerst een combinatie worden. Dit jaar rij ik de laatste wedstrijd van de competitie in Vlagtwedde mee en dan kijk ik uit naar volgend jaar.”

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: Marjan Hooge