Nero
Nero

Lotte Meulendijks over nieuwe aanwinst: “Hij geeft een heel goed gevoel”

Dressuur

Anne en Lotte Meulendijks hebben een nieuw talent op stal. Gisterochtend werd de driejarige hengst Nero (v. GLOCK’s Toto Jr.) goedgekeurd waarna hij een stal betrok in Heeze.

Advertisement

Totilas

De 25-jarige Lotte vertelt “We kwamen hem toevallig tegen want we waren niet op zoek naar een paard. Bruce (Buyserd, red.) belde ons en zei dat hij een heel leuk paard voor ons had. We zijn gaan kijken en hij was helemaal ons type. Hij staat sinds gistermiddag bij ons op stal. Vandaag heb ik hem voor de eerste keer gereden en hij was super lief. Je kan merken dat hij uit een echte Totilas familie komt.”

Kwaliteit

“Het is voor ons net iets makkelijker als ze al zadelmak zijn. Daar gaat onze voorkeur wel naar uit omdat je dan toch het karakter meer aan kunt voelen. Bruce reed hem voor en al vrij snel daarna ging ik erop. Nero gaf een heel goed gevoel en hij was heel erg braaf. Hij voelt safe aan en voor een driejarige is het opstappen en wegrijden. Hij is nog groen maar ik kon al fijn met hem rondsturen. Hij is goed afgericht en heeft veel kwaliteit voor de toekomst”, vertelt ze enthousiast.

Hengsten

Ze vertelt “We hopen dat Nero en de andere paarden natuurlijk te kunnen houden voor onszelf en de sport. Helaas is dat niet altijd mogelijk. We hebben een aantal paarden verkocht waardoor we deze jonge paarden konden kopen. Zo kunnen we topsport blijven combineren met handel.Toevallig is hij nu de vierde driejarige hengst die wij op stal hebben. In mei kochten we Nirvana le Donia voor Anne en vlak daarna heb ik Newton gekocht. Newton is een Desperado nakomeling en ik ben gek op Desperado en zijn kinderen. Newton is een heel gaaf paard en ik ben super blij met hem. Ik heb hem pas geleden meegenomen naar de les bij Emmelie Scholtens. Zo leer ik hem nog beter kennen en het was weer iets nieuws. Ik heb een hele goede klik met hem. Ook staat Notonic (v. Iconic B) bij ons op stal in training.”

Spelenderwijs

“Het programma is dat we elkaar gaan leren kennen en dat we misschien wat jonge paarden wedstrijden meenemen. Als hij vier jaar oud is mag hij wel een paar keer mee op wedstrijd. Dat geldt voor al onze jonge paarden. Ze hoeven echt niet veel mee, ze zijn jong en moeten het bovenal leuk vinden. We leren ze alles spelenderwijs aan en leggen er niet teveel druk op. Als het goed gaat thuis gaan we ze eerst eens meenemen naar vreemd terrein. Een grappig feitje is dat Nero en Nirvana al bij elkaar in de groep stonden in de opfok. Ze kenden elkaar dus al”, besluit ze.

Combinatie

Ze vervolgt “Het was even geleden dat we zoveel driejarige paarden tegelijk op stal hadden. Dat is wel leuk, je kan ze vergelijken en een plan maken. Het ene paard is sneller dan het andere paard maar dat maakt het juist heel leuk. Ze zijn allemaal heel erg verschillend maar toch alle vier hele goede paarden. Het is voor mij nu perfect, ik maak de combinatie tussen jonge en hoger opgeleide paarden. Dat vind ik het leukst. Ik hoop dat we het zo aan kunnen blijven vullen op stal. Op dit moment hebben we geen enkele merrie staan, dat is ook wel een unicum. Ze zijn allemaal donkerbruin of zwart, dat maakt het wel speciaal.”

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: Lotte Meulendijks