James Dean
James Dean

Jeroen Okkema terug in de ring: “Vanaf dag één ben ik al verliefd op hem”

Dressuur

Grand Prix-ruiter Jeroen Okkema is sinds anderhalf jaar weer in de ring verschenen. Met zijn eigen ruin James Dean (v. Five Star) debuteerde hij in de Z2 dressuur. De combinatie won de proef met 69,5%..

Advertisement

“Ik heb hem al wel een tijdje maar hij is nog nooit de ring in geweest”, vertelt Jeroen. “Het was een samenloop van omstandigheden, andere paarden die voorrang krijgen en hij had ook de tijd nodig om uit te groeien. Zodoende heeft het even geduurd. Ik vond nu wel dat hij een keer mee mocht en we hebben het geprobeerd. Dat pakte goed uit.”

Hij vervolgt “Het ging super goed, de wissels doet hij super makkelijk. Het puntje waar we tegenaan liepen was nog wel de afstemming in de proef. Als bepaalde oefeningen achter elkaar komen dat je nog iets mooier af kunt werken. Verder liep hij heel erg goed. We kregen achten voor de appuyementen, wissels, de draf en de galop. Het achterwaarts zou nog iets mooier mogen, na drie passen vond hij het wel genoeg. In de slangenvolte sprong hij nog een extra wissel, dat zijn dingetjes die hoeven niet te gebeuren. Ik vind het een heel fijn gevoel dat we nog omhoog kunnen.”

Het paard is gefokt door Joop van Uytert en een halfbroer van de KWPN-hengst In Style. “Ik heb hem gedeeld eigendom met Joop vanaf zijn derde. Het is een onwijs knap paard. Het is de bedoeling dat hij nu vaker mee gaat. Misschien nog een paar keer in de Z2 of misschien al wel snel in de Subtop. Met dit gevoel kunnen we de toekomst in, ik heb echt het idee dat er nog veel meer in zit. Vanaf dag één ben ik al verliefd op hem”, vertelt de ruiter.  

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: Jeroen Okkema