Renate van Uytert van Vliet - Just Wimphof
FEI World Breeding Dressage Championships for Young Horses 2021
© DigiShots
Renate van Uytert van Vliet - Just Wimphof FEI World Breeding Dressage Championships for Young Horses 2021 © DigiShots DigiShots

Subtop | Renate van Uytert over debuut Just Wimphof “Hij was er klaar voor”

Dressuur

Renate van Uytert debuteerde met de KWPN-hengst Just Wimphof (v. De Niro) in het ZZ-Zwaar op de Subtop wedstrijd in de Peelbergen. Ze wonnen de proef met 72,29%.

Advertisement

Goed gevoel

“Het ging al best wel goed voor de eerste keer”, vertelt Renate enthousiast. “De verruimingen in draf en galop gingen heel erg goed. Voor de stap kregen we ook een acht. De appuyementen waren ook mooi, daar kreeg hij ook meerdere achten voor. Ik had me een poosje geleden ingeschreven voor deze wedstrijd. Zelf vind ik het wel prettig om ergens naar toe te werken en dan nog een paar weken te kunnen oefenen. Just Wimphof was er ook wel echt klaar voor. We gingen er met een goed gevoel heen maar het was ook weer de eerste keer binnen.”

Kracht

De jury schreef ‘mooie constante proef’. Na de proef sprak Renate met de jury “Ze vonden het beeld heel constant. In het ZZ-Zwaar zitten best wel oefeningen en er zaten nog wel dingetjes in die beter kunnen. Hij wordt wel steeds krachtiger waardoor het werk hem steeds makkelijker af gaat. Als de juryleden dan ook enthousiast zijn maakt het helemaal compleet. Het was een goed begin.”

Planning

Ze vervolgt “Het is wel de bedoeling om hem deze winter vaker in het ZZ-Zwaar uit te brengen. Ik wil graag mee doen aan de indoor kampioenschappen. Dat is wel onze planning komende maanden.”

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: Digishots