Afbeelding
Foto4U

Subtop | Brandy Bos: “Wauw, wat een paard!”

Dressuur

Brandy Bos debuteerde met de ruin Vitellius Forêt (v. Peter Pan) in de Intermediaire I in Beesd. Ze reden een winstpunt bijeen.  

Advertisement

Klik

Brandy vertelt “We hebben hem sinds zijn dertiende in bezit, hij is nu negentien jaar. Mijn zus Skylar heeft hem eerst even gereden omdat ik nog bij de pony’s reed. Ze heeft hem naar de Prix St. Georges gereden en ze zijn regiokampioen geworden in het ZZ-Licht. Echter hadden ze niet dé klik. Ik vond hem vanaf het eerste moment echt heel erg leuk. Hij kwam de trailer af en ik dacht wauw, wat een paard! Dat vind ik nog steeds en ik heb hem van Skylar overgenomen.”

Blessure

“Ik was vijftien op dat moment en het klikte gelijk heel goed. We hebben een paar Junioren wedstrijden gereden samen en toen mocht ik met de pony naar het EK dressuur. Helaas toen we terug kwamen en had hij in het weiland heel erg gek gedaan. Hij kreeg een peesblessure en hij ging van de ene blessure naar de andere. We kwamen daarmee in een negatieve spiraal en dat was echt heel jammer. Onze Junioren tijd samen was weg” vertelt ze.

Topfit

Ze vervolgt “In de Young Riders proeven ging het wel maar de 70% was iets te hoog gegrepen voor hem. In het ZZ-Licht deed hij het echt super. De ZZ-Zwaar en Prix St. Georges deed hij allemaal wel. Mijn doel was daardoor ook wel om hem in de Intermediaire I te klasseren. Ik heb me pas een week ervoor ingeschreven. Hij is negentien jaar en is nu topfit maar je weet het nooit. Dat heb ik altijd wel gewild, ik denk dat de Intermediaire II tegenover hem niet eerlijk is. We gaan nu lekker genieten. Hij is voor mij heel speciaal. Ik heb met hem alles doorlopen vanaf de Z1 en hij is mijn eerste paard.”

Veelzijdig

“Ik was heel tevreden over de proef. De draftour was heel goed en vooral de uitgestrekte draf ligt hem echt heel goed. Hij kan ook hele goede wissels springen. Nu we in Bergharen wonen rij ik ook veel met hem buiten en ik spring ook met hem. Hij is dan wel negentien jaar maar hij wilt nog zo graag”, vertelt ze lachend.

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: Foto4U