Femke de Laat & Intro K
Femke de Laat & Intro K LE-fotografie

Subtop | Femke de Laat: “Ik mag echt niet klagen”

Dressuur

Femke de Laat maakte afgelopen weekend haar Lichte Tour-debuut met de KWPN-goedgekeurde hengst Intro K (v. Apache). De combinatie won de Prix St. Georges met 68,8%.

Advertisement

Officieel

Femke vertelt “Het was de eerste keer dat we echt officieel reden. Deze zomer hebben we wel een keer een meetmoment gereden, die ging ook goed. Hij kent in principe alles al wel een tijdje. Maar ik wil graag goed voor de dag komen met hem. Het heeft even geduurd maar hij voelde thuis goed aan waardoor ik dacht we gaan gewoon!”

Positief jurycommentaar

De combinatie kreeg hoge cijfers voor het drafgedeelte en de pirouettes. “Ik ben over het drafgedeelte heel tevreden”, vertelt de amazone. “Hij mocht in de galop nog wel iets meer verzameld blijven. Dat merkte de jury ook op. Ze schreven beide dat het beeld heel mooi was, daar was ik erg blij mee.”

Zware Tour

“We zijn thuis al best wel een tijdje bezig met het werk voor de Zware Tour. Eerlijk gezegd denk ik dat dat hem beter ligt. De piaffe en passage kan hij al heel erg goed en hij springt ook al de eners. Hij kent al best heel veel maar ik doe het voor het eerst en hij ook. Ik wil wel dat het heel goed voor elkaar is voordat ik de overstap ga maken. Voorlopig blijven we in de Lichte Tour rijden, dat vind ik ook hartstikke leuk om te doen. Ik rij heel veel jonge paarden en dan is het ook heel leuk om een paard in de Subtop te rijden”, vertelt ze.

Wedstrijden

Femke heeft de hengst zelf opgeleid en wilt dit jaar nog enkele wedstrijden gaan rijden. “Ik wil graag wat mooie wedstrijden eruit pikken en thuis blijf ik hem doortrainen richting de Zware Tour. Ik denk dat hij hoger in de Zware Tour gaat scoren dan in de Lichte Tour. Daarvoor wil ik nog wel een jaar uittrekken zodat hij nog wat sterker kan worden. Misschien ga ik binnenkort nog wel proberen om een ticket te bemachtigen voor Jumping Amsterdam. Die selecties zijn heel lastig maar het zou me wel heel leuk lijken. Toevallig heb ik dit weekend ook twee zesjarige paarden gestart op de regioselectie die ze beide wonnen. Het is leuk om weer op hoger niveau mee te rijden en ik heb hele leuke jonge paarden op stal. Ik mag echt niet klagen”, lacht de amazone.

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: LE-fotografie