Lacrosse
KWPN Eerste Bezichtiging 2018
© DigiShots
Lacrosse KWPN Eerste Bezichtiging 2018 © DigiShots DigiShots

Subtop | Zoë Kuintjes: “Lacrosse RS2 is super knap”

Dressuur

Zoë Kuintjes debuteerde met Oh Happy Day (v. Obelisk) in de Lichte Tour op de Subtop wedstrijd in Hoevelaken. Ze won de rubriek met 65,29%. Daarnaast is ze mede-eigenaar geworden van de aangewezen hengst Lacrosse RS2 (v. Ferdeaux).

Advertisement

Debuut

“Dit paard rij ik ook nog niet zo heel lang thuis. Hij is pas zeven jaar en dit was zijn debuut in de Lichte Tour. Ik ben super tevreden want hij heeft het heel goed gedaan. Hij is in eigendom van Franse klanten van Annemarie (Brouwer, red.). We dachten we proberen het een keer. Hij doet het thuis echt super en hij was nu op wedstrijd ook precies zo als thuis”, vertelt Zoë.

Series

Ze vervolgt “Hij heeft drie hele goede basisgangen. Hij heeft niet één ding waar hij minder op scoort dus dat is super fijn. We kregen goede punten voor de series terwijl een paar enkele wissels iets minder gingen. Thuis hebben we meer getraind op de series omdat het nu voor het eerst was dat hij die moest laten zien. Ik voelde nog wel dat het hier en daar nog wat groen was maar dat mag ook wel op zijn eerste Lichte Tour-wedstrijd. Hij liet zich super door de proef heen sturen en we konden er redelijk foutloos doorheen komen.

Potentie

“De juryleden zagen ook dat het hier en daar nog wat groen was met wat slingertjes. Daar kunnen we nog wat punten op scoren. Ze zagen heel veel potentie voor de toekomst en dat is natuurlijk ook super leuk om te horen. We willen hem wel wat ervaring op laten doen op wedstrijd. We zullen hem nog wel een aantal keer meenemen in de Lichte Tour. Thuis trainen we natuurlijk wel door, hij heeft veel aanleg voor de piaffe en passage. Hij is pas zeven jaar dus dat nemen we spelenderwijs mee.”

Nieuw paard

Daarnaast is de amazone mede-eigenaar geworden van de aangewezen hengst Lacrosse RS2. “Ik heb hem samen in eigendom met Robin van Lierop en Seth Boschman. Hij is nu vijf jaar oud. We hadden tegen Robin gezegd dat we op zoek waren naar een nieuw paard en zo kwamen we uit bij hem. Hij is super knap en heeft drie hele goede gangen. Er zit nog wel wat werk in maar dat vind ik ook erg leuk. Daarmee ga ik thuis aan de slag.”

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: Digishots