Kristel Lap en Guspini
Kristel Lap en Guspini

Subtop | Kristel Lap: “Drie juryleden is echt een cadeautje”

Dressuur

Kristel Lap wist met haar Guspini (v. Florencio) de eerste en de tweede prijs te bemachtigen op de Subtop wedstrijd in Beuningen. De proeven werden beloond met 65% en 63,38%.  

Advertisement

Galoptour

“Het kan echt nog wel beter maar het was toch goed genoeg om eerste en tweede te worden”, steekt ze enthousiast van wal. “Het was onze vierde start in het ZZ-Zwaar. Vanwege de corona en de geboorte van onze dochter ben ik pas in augustus overgestapt naar de Subtop. Voor de series kregen we hoge punten en de jury schreef ‘mooie galoptour’. Daar was ik blij mee want daar had ik hard op geoefend.”

Drie juryleden

Ze vervolgt” De draf is ook best wel goed maar dat kwam er deze keer minder uit. Vorige wedstrijd was het commentaar dat de pirouettes beter moesten. Daar heb ik ook op geoefend en die gingen nu een stuk beter. Alleen het binnenkomen was wat scheef, zonde want dat is je visitekaartje.” Op de Subtop wedstrijd waren er drie juryleden uitgenodigd. “Dat vond ik echt een cadeautje. Vanuit drie hoeken krijg je een heel gedetailleerd beeld van wat er beter kan.”

Hogere werk

Kristel heeft samen met haar vriend en haar ouders een fokmerrie. Deze merrie is ook de moeder van Guspini. “Ik heb hem altijd zelf gereden en de tijd kunnen geven die hij nodig had. Als driejarige was het geen aparte maar ik ben nu toch wel heel erg blij dat we hem hebben. Hij heeft er iedere dag weer zin in en hij blijft maar verbeteren. Ik denk dat we nog niet aan ons plafond zitten. Hij is goed in het sluitwerk en doet ook al best wel wat dingen van het hogere werk. Dat is ons echt meegevallen. Iedere keer pakt hij nieuwe dingen snel weer op.”

Bevoorrecht

“We hebben nog een volle broer, een volle zus en een halfbroer van hem. We hopen onze fokkerij door te kunnen zetten met de merries. Ik heb een gewone baan en dan is het heerlijk om daarna met zo’n paard als Guspini aan de slag te gaan. Ik voel me wel bevoorrecht met hem. We gaan naar het bos en nemen hem ook weleens mee op vakantie. Onder begeleiding van mijn trainer Stefano van Zuijlen hoop ik zo ver mogelijk met hem te komen. Het is toch een hele weg en ik heb het idee dat we al best een eind zijn”, vertelt Kristel.

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: Kristel Lap