Mindy Hoekstra en Hirondine
Mindy Hoekstra en Hirondine

Subtop | Mindy Hoekstra: “Het was de allereerste keer ZZ-Zwaar”

Dressuur

Mindy Hoekstra wist zich op de subtop wedstrijd in Bathmen goed in de kijker te rijden. Ze werd op haar debuut eerste en tweede in het ZZ-Zwaar met het paard Hirondine (v. Charmeur). De proeven werden beloond met 64,2% en 63,5%.

Advertisement

Overgeslagen

“Het was de allereerste keer ZZ-Zwaar. Het was nog een beetje zoeken hier en daar en we maakten wat kleine foutjes. Ik heb zeker voor de eerste keer fijn kunnen rijden. Met mijn eigen paard Chelso rij ik Young Riders waardoor ik het ZZ-Zwaar heb overgeslagen en meteen naar de Lichte Tour ben overgestapt. Ook voor mij is het dus nieuw. Chelso liep in Bathmen ook een winstpunt bij elkaar in de Prix St. Georges”, vertelt de amazone.

Mooie cijfers

Voor de pirouettes kreeg de combinatie achten. “Alle oefeningen zijn correct en daar scoort ze op. De wissels zijn ook netjes en voor de series kreeg ze een aantal keer een 7,5. Dat zijn toch mooie cijfers. We hadden in draf een foutje, in de schouderbinnenwaarts kwam ze iets teveel naar binnen. De appuyementen zouden nog iets beter kunnen. In het ZZ-Zwaar moet dat best wel scherp en vooral in draf kan dat nog mooier. De juryleden waren tevreden en schreven netjes en vriendelijk voorgesteld.”

Eigen stal

Het paard is in eigendom van Stoeterij Sprengendal, de werkgever van Mindy. “Ik ben bijna een jaar geleden begonnen als stalruiter en zo lang zit ik ook in het zadel van Hirondine. In december heb ik mijn laatste werkdag waardoor dit ook de laatste wedstrijden van ons samen zullen zijn. Ik ga mijn eigen stal beginnen. Ik heb nu zelf vijf paarden en het is de bedoeling dat we in december de accommodatie aan huis gaan uitbreiden. De focus ligt op het opleiden naar een hoger niveau en verkoop. Wedstrijden rijden en paarden een goede opleiding geven, dat is het doel”, vertelt ze enthousiast.

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: Mindy Hoekstra