Haya Wendy
Haya Wendy

Subtop | Janneke Out: “Ik droom van de Lichte Tour”

Dressuur

Janneke Out won beide proeven in het ZZ-Zwaar op de subtop wedstrijd in Wormerveer. Ze reed haar Haya Wendy (v. Florencio) naar 63,929% en 63,714%.

Advertisement

Eigen fokproduct

Haya Wendy is een eigen fokproduct van familie Out en opgeleid door Janneke. De combinatie kwam voor de derde keer aan de start in het ZZ-Zwaar. “Ik heb fijn kunnen rijden. Ze heeft drie goede gangen, het is geen spektakel maar wel correct. De appuyementen in de eerste proef gingen goed, in de tweede proef mochten ze beter. Dat was ook met de pirouettes, die waren in de eerste proef ook beter gezet. De jury schreef dat ze Haya Wendy een leuk paard vond maar dat ik nog meer moet werken aan de verzameling.”

Lichte Tour

De combinatie heeft in drie wedstrijden zes winstpunten verzameld. “Vorig jaar hebben we wat tegenslagen gehad en door corona konden we ook niet op wedstrijd”, vertelt Janneke. “Toen ze drie jaar oud was hebben we eerst een veulen bij haar gefokt. Deze nakomeling van Blue Hors Farell is inmiddels vier jaar en wordt gereden door mijn moeder. In het begin kon Haya Wendy best wel heel erg heet en sensibel zijn. Naarmate ze ouder werd viel het kwartje en gaat het steeds beter. Samen met mijn trainster Linda Wijnker zijn we naar de Lichte Tour aan het toewerken. Dit niveau is voor mij ook nieuw en ik ben blij dat ik er rij.”

Fokmerries

Familie Out fokten vroeger veelal springpaarden maar hebben de keus gemaakt om zich verder te richten op dressuurpaarden. “Het is een groot voordeel dat we dressuurpaarden zelf op kunnen leiden. De springpaarden moesten we altijd uitbesteden. We hebben twee goede fokmerries staan, een volle zus van de hengst Ebony en Haya Wendy. Haya Wendy is een halfzus van de hengst Keano RS2. Op dit moment rij ik alleen haar en volgend jaar ga ik weer een jong paard opleiden. De Lichte Tour is wel echt een droom. Ik zou het heel leuk vinden om met een slipjas te rijden op een zelf gefokt en opgeleid paard”, vertelt ze lachend.

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan 

Foto: Janneke Out