Judith Ribbels & Fun Fun EBH
Judith Ribbels & Fun Fun EBH Foto: Roland Hitze

Subtop | Judith Ribbels: “Mega score in vierde Grand Prix-proef ooit”

Dressuur

Judith Ribbels wist de Grand Prix in Hoevelaken overtuigend op haar naam te schrijven met 71,25%. Ze zat in het zadel van haar zelf opgeleide Fun Fun EBH (v. Sorento).

Advertisement

Zelf opgeleid

Judith kocht de merrie toen ze drie jaar oud was en beleefde al vele successen op de jonge paarden competities. “Ik was heel erg blij. Dit is onze vierde Grand Prix-proef ooit. Fun is ook mijn eerste Grand Prix-paard. Tijdens ons debuut was het nog een beetje overleven. Daarna op de tweedaagse in Tolbert ging het al een stukje beter en nu kon ik onderweg al gaan finetunen. Het was al veel meer op de letter maar het kan nog beter”, vertelt ze lachend.

Hoge cijfers

“Fun kan heel goed piafferen en passageren, daar kregen we nu al 8’en en 8,5’en voor. De jury zei als het nog iets meer op de plek is dat we dan echt 9’ens kunnen halen. De galoptour ging ook heel erg fijn. De series om de twee zijn kaarsrecht en daar kregen we een acht voor. Ze zouden misschien nog iets meer van de grond mogen maar ze waren wel heel netjes. De eners waren ook goed en werden beloond met een 7,5. Ze mogen nog iets groter maar dat vind ik zelf ook nog wel lastig. Ik rij ook nooit series op het voorterrein anders gaat ze teveel meedenken in de proef”, vertelt Judith.

Jonge paarden

Ze vervolgt “Ze is zo’n fijn wedstrijdpaard, de oortjes erop en gaan. Ik heb me opgegeven voor de kaderwedstrijd in Schijndel volgende maand. Ik wil proberen wat grotere wedstrijden te rijden zodat ik echt weet waar ik sta tussen de grote namen. Het is voor mij ook allemaal nieuw. Ik heb veel ervaring met jonge paarden en jonge paarden wedstrijden. Nu heb ik het geluk dat de paarden van mij en mijn man Patrick Reesink zijn.”

Eigen fok

“Ik heb Galina (v. Bordeaux) nog in de Intermediaire II, die wil ik binnenkort ook Grand Prix wil starten. Ook hebben we nog een negenjarige ruin Hatachi (v. Apache) in de Lichte Tour en Be Smart (v. Bordeaux) bij Linda Verwaal staan. Ik heb met haar Lichte Tour gereden en met Linda loopt ze nu Grand Prix. Onze NMK merrie van vorig jaar, Magna Charta, is nu vier en die ga ik nu opleiden. De NMK merrie van dit jaar, Nanny Mc Phee is een dochter van Fun. Ze is net onder het zadel en ik wil haar houden voor het hoogste niveau. Dat is een hele lange weg maar ik denk dat ze alles in zich heeft. Daarnaast heb ik nog twee springpaarden en staan de stallen aardig vol. Ik vind het super leuk dat ik met onze eigen fokproducten verder kan”, vertelt ze.

Instructie

Sinds vorig jaar traint Judith bij een nieuwe trainster, de Zweedse amazone Michelle Hagman – Hassink. “Het is super fijn samen werken en ze begrijpt mij en ze begrijpt Fun. Ze wilt mij graag Grand Prix leren rijden en ik hoop dat we dit samen door kunnen zetten.”

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan 

Foto: Roland Hitze