Dominique Filion - Hier met Dastan
Subtop De Meern 2021
© Digishots
Dominique Filion - Hier met Dastan Subtop De Meern 2021 © Digishots Leanjo de Koster

Dominique Filion: “Mijn droom komt uit met een eigen stal”

Dressuur

Dominique Filion en haar partner Alexander Kotodiyan zijn de nieuwe eigenaren van het voormalige President Dressage Stables. Filion is de hele wereld over gereist en heeft op meerdere plekken zich gevestigd. “Naast een EK rijden of in Aken starten was mijn grootste droom om een eigen stal te bezitten. We zijn echt over de moon dat het gelukt is.”

Advertisement

Bod

“We hadden het wel gehoopt maar nog niet verwacht. Het complex van Carolyn (De Roo-Kooiman, red.) kwam afgelopen dinsdag op de markt toen hebben we meteen een bod gedaan. Dat wil niet zeggen dat die meteen geaccepteerd wordt. Vrijdagavond kregen we het goede nieuws dat het geaccepteerd was. Het is echt vliegensvlug gegaan”, vertelt Dominique enthousiast.

Familie mens

“Mijn droom was altijd al een eigen stal maar dan moet je ook nog iets vinden. Er zijn genoeg stallen in Groningen of Limburg maar daar wil ik niet zo graag heen. Deze stal is niet zo ver bij mijn ouderlijk huis vandaan, waar mijn zusje en oma en opa wonen. Mijn ouders zijn naar Spanje verhuisd en mijn famiilie is in het huis gaan wonen. Ik ben best wel een familie mens en ik ben dan ook heel graag bij ze. Vanuit Laren waar we nu wonen is het ruim vijf kwartier rijden. De grootste reden dat we in Laren zijn gaan wonen is omdat ik de accommodatie in Zeewolde kon huren”.

December

Ze vervolgt “We stonden erg fijn in Zeewolde en hadden het er onwijs naar ons zin. Het plan is om in december te gaan verhuizen zodat alle partijen aan het idee kunnen wennen. In december zijn er vaak minder wedstrijden en dan kan ik in januari opnieuw beginnen vanaf onze eigen nieuwe plek. Voor jonge mensen is dit echt een ideale compacte stal. Ik ben er helemaal gelukkig en ik kan het nog bijna niet geloven.”

Rusland

Dominique leerde haar partner Alexander in Rusland kennen. “We werkten voor dezelfde baas, ik als ruiter en hij als groom. We zijn samen naar Nederland gekomen en we doen nu alles samen op stal. Hij rijdt nu op Dastan (Grand Prix-paard van Dominique, red.) in de M2 dressuur. Hij wilt zo ver mogelijk komen en heeft een goede leermeester aan de grote schimmel. Alexander regelt het gehele management rondom de paarden en de stal. Het is super fijn om een relatie te hebben en te werken met iemand die dezelfde drive heeft als mij. We gaan ook samen op concours en mijn moeder helpt ook veel als ze in Nederland is.

Droom

Het stel heeft de beschikking over een woonhuis, gastenverblijf, 32 stallen, een binnenbaan, twee buitenbanen, stapmolen, galoppeerbaan, zandpaddocks en weides. “Ieder paardenmeisje droomt er wel van dat de paarden aan huis staan. We gaan er zelf wonen en ervan genieten. We hebben nu 20 paarden op stal staan. Ik blijf dezelfde werkzaamheden uitvoeren als nu, paarden verkopen, trainen voor derden en uitbrengen. Misschien kunnen we nu nog wel iets meer aan de verkoop doen. Ik zou graag paarden aanschaffen vanaf jonge leeftijd en dan opleiden en verkopen. Ik krijg ook best wel vaak vragen van buitenlandse klanten om trainingsweken te organiseren. Dat is iets wat ik ook erg leuk vind en dat is met een eigen stal toch wat makkelijker. In goed overleg met Carolyn zullen we aan het einde van dit jaar verhuizen. Ik hoop dat het allemaal in elkaar kan overlopen en dat Carolyn ook weer een leuke plek kan vinden voor zichzelf en haar paarden.”

Bron: Hoeflag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: Digishots