Rozemarijn Groenenboom en Hocus Pocus
Rozemarijn Groenenboom en Hocus Pocus Digishots

Subtop | Rozemarijn Groenenboom: “Laatste jaar bij de Young Riders”

Dressuur

Rozemarijn Groenenboom nam de overwinning mee naar huis vanaf de Subtop wedstrijd in Neerijnen. Ze won met haar Hocus Pocus (v. Totilas) de Prix St. Georges met 66,25%.

Advertisement

Zelf opgeleid

De amazone kocht de ruin toen hij drie jaar oud was en heeft hem zelf opgeleid naar Lichte Tour-niveau. De wedstrijd in Neerijnen was de tweede wedstrijd voor de combinatie. “Het afgelopen jaar hebben we veel Young Riders gereden en nu beginnen we echt te groeien in die klasse. Hij mocht altijd wat meer aan kracht winnen want hij bleef wat achter in de pirouettes en de series. Nu begint hij zich steeds meer te ontwikkelen en gaat het steeds een beetje beter”, vertelt ze.

Positief jurycommentaar

De jury schreef ‘hele goede aanleuning, correct en vriendelijk voorgesteld’. “Ze waren positief te spreken over het rijtechnische gedeelte. Normaal gaat de draf iets minder dan de galop omdat hij nog iets meer verzameld mag blijven, maar dat ging afgelopen weekend een stuk beter. We maakten wel een foutje in de series, dat gebeurd normaal niet en dat is wel een verbeterpunt. De pirouettes gingen goed en de zijgangen ook, daar scoort hij altijd wel punten op.”

Zware Tour

Ze vervolgt “Ik ben nu 21 en dit is mijn laatste jaar bij de Young Riders. Spelenderwijs zijn we aan het oefenen met de oefeningen uit de Zware Tour. Dat pakt hij best wel goed op. De series om de twee zijn wel bevestigd maar de eners verdienen nog wel wat aandacht. Ik zou graag over een tijdje de overstap willen maken naar de Zware Tour. Het is voor mij ook nog allemaal nieuw. Ik heb nog nooit eerder op Zware Tour-niveau gereden en ik zou dat wel heel gaaf vinden.”

Afwisseling

De amazone zit in een luxe positie met drie paarden in de Lichte Tour. “Ik heb ze allemaal al vanaf jonge leeftijd en ik ben hetzelfde pad met ze aan het bewandelen. Ik hoop dat ik door veel te oefenen met verschillende paarden goed in de Zware Tour kan meekomen. Mijn vaste trainster is Karin Retera en ik train wekelijks bij haar. Dat bevalt heel goed, ze legt de nadruk op de basis en afwisseling in het trainen. Dat vind ik ook erg belangrijk. Wekelijks gaan de paarden in de aquatrainer bij ons in de buurt. Daar zijn ze sterker van geworden met name in de achterhand en de bespiering in de bovenlijn is verbeterd. Ik kijk uit naar de volgende wedstrijd”, besluit de amazone ambitieus.

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: Digishots