Celine Jeurissen & Hercules
Celine Jeurissen & Hercules Picture Pure

Subtop | Celine Jeurissen: “Hij geeft me iedere dag een wauw gevoel”

Dressuur

Celine Jeurissen won beide proeven in het ZZ-Zwaar met haar Hercules (v. Charmeur). De proeven werden beloond met 64,36% en 64%.

Advertisement

Concentratie

“Met losrijden was hij wel wat afgeleid maar zodra ik de ring in reed zette hij de knop om. Hij ging er echt voor”, steekt de amazone van wal. “Het was een hele fijne rustige ring om te rijden. Achter het bos was de jeugd aan het voetballen en tijdens het losrijden dacht hij dat dat voor hem was. In de ring kon hij heel fijn zijn concentratie bij mij houden. Dat was mooi om te zien, hij weet precies wanneer het moet gebeuren.”

Verruimingen 

De combinatie kreeg achten voor het binnenkomen en de series. “De series gingen super fijn en ook tijdens het binnenkomen en groeten was hij mooi recht. De jury schreef dat hij een hele mooie galoptour had. Hij heeft drie ruime gangen en zijn uitgestrekte draf- en galop zijn echt zijn hoogtepunten. De verruimingen doet hij heel erg goed en die zijn voor hem makkelijk. De appuyementen zijn ook mooi groot en daarbij gaat hij ook goed zijwaarts.”

Lichte Tour

De combinatie is na vijf wedstrijden Lichte Tour-startgerechtigd. “We hebben nu elf winstpunten maar ik wil nog wel even doortrainen voor de overstap naar de Prix St. Georges. Het is wel de bedoeling dat we over tijdje over gaan”, vertelt Celine. Celine en Jeurissen Stables kochten het paard als hengstveulen op de Limburgse Veulenveiling. “Ik ben mijn ouders (Jeurissen Stables) daar heel erg dankbaar voor. Ik heb hem alles zelf geleerd en hij is ontzettend leergierig. Ik moet hem soms zelf afremmen en ik geef hem regelmatig vrij. We krijgen vaak de vraag of hij te koop is maar voorlopig nog even niet. Ik wil graag eerst mijn dromen waar maken. Ik ben nu 23 jaar en ik hoop dat we nog U25 kunnen rijden. Of het haalbaar is, dat weet ik niet maar ik wil het wel proberen. Dat lijkt me echt super gaaf!”

Wauw gevoel

“Hercules geeft me iedere keer weer een wauw gevoel. Het is opstappen en wegrijden. Hij heeft er iedere dag zin in en gaat er dan ook volledig voor. Hij zit super in zijn vel en heeft altijd go naar voren. Ik kijk dan ook uit naar de volgende wedstrijden”, besluit ze enthousiast.

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: Picture Pure