Tessa de Roon en Giel
Tessa de Roon en Giel Kathleen van Winden

Subtop | Tessa de Roon: “Het was een stabiele proef”

Dressuur

Tessa de Roon won de Intermediaire I met haar Giel (v.Houston) in Heerjansdam. De proef werd beloond met 64,46%. 

Advertisement

Tevreden

“Het was onze eerste wedstrijd sinds een lange tijd. Ik heb mijn andere Lichte Tour-paard verkocht en ik had weinig tijd om te starten. Ik heb de afgelopen periode goed doorgetraind om Inter II te kunnen starten en hij doet de oefeningen los ook allemaal. De overstap van Inter I naar Inter II is best groot. In de tussentijd wil ik weer wedstrijdritme opbouwen in de Inter I. We hebben geen grote fouten gemaakt en het was een stabiele proef”, steekt Tessa van wal.

Zelf opgeleid

De amazone kocht het paard toen hij vier jaar oud was en leidde hem zelf op vanaf zadelmak tot en met de Lichte Tour. “Deze keer ging de uitgestrekte- draf en galop heel fijn. Normaal moet ik daar wel aan rijden, maar hij bleef nu steeds meer uit zichzelf lopen. Daar kregen we nu zevens voor. De wissels gaan ook steeds beter en we kregen een acht voor het binnenkomen. De pirouettes zijn normaal heel goed, maar nu kreeg ik hem niet zo verzameld, waardoor ze iets groot bleven. De juryleden hadden wel leuk commentaar opgeschreven ‘aansprekend paard, mooi constant beeld en vriendelijk voorgesteld.”

Paard verkocht

Tessa kwam met twee paarden uit in de Lichte Tour. Haar andere paard Fashion D is inmiddels verkocht. “Fashion kreeg altijd veel hogere punten dan Giel. Dat is een modern dressuurpaard maar Giel geeft mij een fijner gevoel. Giel is groot maar wel ontspannen nageeflijk. Soms is het wat lastiger om hem aan elkaar te rijden, maar hij wil het wel echt voor je doen. We trainen bij Laurens van Lieren en Marije de Lange. Volgens Laurens heeft hij ook aanleg voor het hoogste niveau met de piaffe en passage.”

Jonge paarden

“Voor iemand anders rij ik ook nog een vierjarige merrie. Dat vind ik ook wel heel erg leuk om te doen en nu mijn andere Lichte Tour-paard verkocht is heb ik daar ook tijd voor. Zelf heb ik nog een driejarige gekocht om zelf zadelmak te maken en op te leiden. Al met al leuke dingen. Met Giel ben ik aan het doortrainen naar de Intermediaire II maar we beheersen nog niet alle oefeningen. We gaan eerst nog even doortrainen voordat we dat gaan starten”, vertelt ze enthousiast. 

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: Kathleen van Winden