Nina van Mook en Illusionist M
Nina van Mook en Illusionist M

Subtop | Nina van Mook: “Ik neem hem graag mee op wedstrijd”

Dressuur

Nina van Mook maakte afgelopen zaterdag haar Prix St. Georges-debuut met de Charmeur-zoon Illusionist M. Ze wist de Lichte Tour op haar naam te schrijven met 66,275%.

Advertisement

Reservekampioen

Vorige maand werd de combinatie nog reservekampioen van Nederland in het ZZ-Zwaar op de KNHS Kampioenschappen. “Dat was mijn eerste doel dit jaar. Het ging eerst door Corona niet door en uiteindelijk toch wel. Illusionist M is echt een paard die daar thuis hoort. Toen dat achter de rug was, was het moment daar om over te stappen. De proef verliep goed, helaas hadden we een fout in de serie om de drie. Het is een paard waar je echt van op aan kunt in de ring”, vertelt Nina.

Pirouettes

Ze vervolgt “De pirouettes zijn heel erg mooi, hij draait ze haast te klein. Het is een paard met heel veel hoogtepunten. Zijn draftour is heel safe. Hij zou nog iets meer lengtebuiging mogen hebben maar er zitten nooit geen fouten in. Hij kan heel goed uitstrekken en daar krijgt hij vaak hoge cijfers voor. Achter de ring vond een voetbalwedstrijd plaats, tijdens de serie krijg hij daar iets last van spanning waardoor we een foutje maakten”.

Jumping Amsterdam

Het eerstkomende doel is de voorselectie voor Jumping Amsterdam. “Daar zou ik heel graag willen rijden. Jumping Amsterdam is een heel gaaf evenement en ik denk dat Illusionist M daar ook echt een paard voor is. Mocht dat niet lukken dan maak ik de overstap naar de Intermediaire I. Thuis zijn we al bezig met de piaffe en passage en ik hoop volgend jaar Grand Prix te rijden. Het is een super slim paard die zijn werk heel makkelijk doet. Hij moet het een paar keer gedaan hebben en dan doet hij het met zoveel gemak. De eners beheerst hij ook al”, vertelt ze enthousiast. 

Zelf gefokt en opgeleid

Familie van Mook heeft de vosruin zelf gefokt en hij is opgeleid door Nina. “Ik neem hem graag mee op wedstrijd omdat hij altijd zijn best doet. Hij zit altijd in de prijzen en heeft nog nooit lager dan 60% gelopen. Waar of wanneer je hem ook meeneemt, hij doet het altijd. Op het protocol stond ‘stoer paard, amazone zit er netjes op en goed voorgesteld’. Dat staat eigenlijk iedere wedstrijd er wel op. Hij wilt het zo graag voor me doen. Na de proef kwam de jury naar me toe om te vertellen dat ze het een heel goed paard vond. Ik ben heel erg blij met hem en kijk uit naar de toekomst!”

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: Nina van Mook