Margo Timmermans & Catch Me
Margo Timmermans & Catch Me Maid Of R Pictures

Margo Timmermans: “Ik zou het heel veel dressuurpaarden aanraden”

Dressuur

Margo Timmermans deed goede zaken op CDI3* in Troisdorf (Duitsland). In de Grand Prix werd ze vierde met 68,174% met haar Catch Me (v. Dreamcatcher). In de kür op muziek werden ze tweede met 71,975%. 

Advertisement

Internationaal

Margo vertelt “De organisatie organiseerde voor het eerst een internationale dressuurwedstrijd. In de omgeving werd er verbouwd en dat gaf wel wat gedoe om er te komen. De bodems waren hartstikke goed en we konden binnen losrijden. Dat was wel erg fijn. Vrijdag heb ik niet in de regen gereden, alleen tijdens de prijsuitreiking ging het zachtjes.”

Rondje voor de lol

In de Grand Prix ontstonden er foutjes in de eners. “Dat was een duur onderdeel omdat die dubbel telt. Ik ben heel erg tevreden en kür rijden is altijd leuk. Van onze muziek word ik ook echt vrolijk en blij. Ik noem het altijd het rondje voor de lol, we hebben daar echt plezier in. Vandaag vertrekken we naar Aken voor de openingsceremonie.” 

Working Equitation

Sinds begin dit jaar is de combinatie ook actief binnen de Working Equitation. Ze hebben zich zelfs gekwalificeerd voor het WK volgend jaar in Frankrijk. “Ik merk echt wel een verschil tussen de wedstrijden bij de WE en in de dressuur. In de WE is het super gezellig onderling en soms doen er wel 27 deelnemers mee in mijn klasse. Ik heb het idee dat WE nog meer in Duitsland leeft dan in Nederland. Ik had wat WE vrienden die naar deze wedstrijd kwamen kijken en dat maakte het meteen super gezellig.”

Plezier

“Catch Me wordt in de dressuur alleen maar beter sinds ik de WE beoefen. In de WE rijd je met één hand en je komt jezelf meteen tegen als je iets niet voor elkaar hebt. Je kan niet smokkelen, je gaat daarin meteen voor de bel. Catch kon vroeger tijdens de prijsuitreiking wel echt uit zijn dak gaan. Sinds we de WE beoefenen maakt niks hem meer uit. De dressuurpaarden staan te stuiteren en hij doet rustig zijn rondje. Het zou voor heel veel dressuurpaarden echt een aanrader zijn. Ik doe het inmiddels met al mijn paarden en ik zou willen dat ik vroeger wist wat ik nu weet. Dit geeft ons zoveel plezier en de paarden vinden het ook echt leuk”, vertelt Margo enthousiast. 

Uitslagen

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: Maid Of R Pictures