Cennin
Stal Witte 2018
© DigiShots
Cennin Stal Witte 2018 © DigiShots Leanjo de Koster

Subtop | Madeleine Witte-Vrees: “Dik tevreden over Cennin”

Dressuur

Madeleine Witte-Vrees won de Grand Prix op de Subtop wedstrijd in Nieuw en Sintjoosland met 72,989%. Ze zat in het zadel van haar vos Cennin (v. Vivaldi).

Advertisement

File

“Ik was voor nu hartstikke blij”, steekt Madeleine van wal. “Het was fijn om weer even van huis te zijn, maar we moeten nog wel meer in het ritme komen. We hebben er 3,5 uur over gedaan om er te komen doordat we vast stonden in de file. Gelukkig is Cennin niet zo moeilijk en waren we net op tijd daar. Voor de eners en uitgestrekte- draf en galop kregen we hoge punten.”

Gedurfder

Ze vervolgt “De uitgestrekte stap is normaal een van zijn beste onderdelen. Die was nu nog wel goed maar bleef op een 7,5 hangen. Ik had daar zelf best wat gedurfder mogen rijden. In de serie om de twee hadden we een klein foutje en er waren echt nog wel wat dingen die beter konden. Er zaten wel hele mooie punten bij. De eerste piaffe was nog iets teveel naar voren maar de andere twee waren heel erg mooi. Ik ben dik tevreden.”

Indoor

Madeleine zit met Cennin en de merrie Finnländerin in het B-kader bij de senioren. Het eerste doel met Cennin? “Ik wil graag leuke indoor concoursen met hem gaan rijden. In het outdoorseizoen waren die er niet echt of het viel tegelijk met andere belangrijke dingen zoals de Pavo Cup en het WK in Verden. Misschien start ik hem ook nog wel een keer outdoor maar we moeten even kijken wat in de planning past. Internationaal vind ik het leukste maar het is even afwachten wie waar heen mag. Het is toch nog net iets specialer en geeft iets extra’s.”

Las Vegas

Komende week komt de amazone met Finnländerin aan de start. “Nadat ik ze beide gestart heb ga ik een planning maken. De laatste tijd heb ik ook veel tijd besteed aan de KWPN-hengst Las Vegas en zijn amazone Franka Loos. We trainen nu richting de hengstencompetitie, ik ben altijd bij alle wedstrijden van hem. Misschien is hij wel het beste paard wat we ooit gehad hebben. Genoeg te doen op stal”, besluit de amazone. 

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: Digishots