Lotte van den Herik & Winner VDH
Lotte van den Herik & Winner VDH

CDI Grote Brogel | Lotte van den Herik: “Hij doet de piaffe met twee hoeven in zijn neus”

Dressuur

Lotte van den Herik beleefde een zeer succesvolle internationale wedstrijd tijdens CDI Grote Brogel. Ze reed op de eerste dag haar Winner VDH (v. San Remo) naar een tweede plaats met 65,34% in de U25. De tweede dag en de afsluitende kür op muziek wist ze op haar naam te schrijven. De combinatie reed daar 67,67% en 73,76%. 

Advertisement

Lekker gereden

Na afloop van de kür vertelt ze “Het ging heel erg goed deze week. De eerste proef was hij een beetje mat waardoor ik ook op safe heb gereden. We kregen twee grote fouten in de series en die tellen dubbel, dat is wel jammer. De tweede dag was hij heel erg heet tijdens het losrijden. Toen dacht ik wel even ‘hoe ga ik dit in de proef doen’. Gelukkig kon ik het laten afvloeien voordat we de proef ingingen. Hij stond er heel fijn aan en ik heb lekker kunnen rijden”. 

Internationaal

“De kür vindt hij heel erg leuk. Als we met muziek rijden gaat hij echt ‘aan’. Het is een klein maar heel gezellig concours. Onderling hebben we het leuk en het is goed georganiseerd. De banen zijn top en het is hier lekker weer”, vertelt Lotte. Een paar weken geleden zijn we internationaal gestart in Zandhoven geweest en in Meerle. In Zandhoven had ik ook nog een trainingspaard mee en dan wordt Winner altijd wat heter. We moesten via een bospad naar de ring toe en hij dacht dat we een bosrit gingen maken. Met zijn 18 jaar liet hij zich even zien als vierjarige hengst”, lacht ze. 

Debuut

Ze vervolgt “Hij is al best wel op leeftijd en we starten nu vaak internationaal. Hij vindt het nog steeds heel erg leuk en hij heeft er heel veel plezier in. De piaffe en passage doet hij met twee hoeven in zijn neus. De jury zei vandaag nog ‘zijn leeftijd is hem niet af te zien’. Ik heb hem nog ingeschreven voor Exloo en er staan ook al twee opvolgers klaar. Ik hoop binnenkort met Giovanni (v. Ampère) mijn debuut te maken in de Intermediaire II . Hij is pas tien jaar oud en ik heb hem nu een jaar op stal. Ik wil met hem ook graag naar de U25.”

Geheime wapen

“Naast Giovanni heb ik nog een geheim wapen. Fortilas (v. Vivaldi) is een heel apart paard en ik heb hoge verwachtingen van hem. Ik moet hem nog een klein beetje meer onder controle krijgen in de proef. over een jaar hoop ik hem ook mee te kunnen nemen in de U25. Winner is een echte schoolmaster voor mij en ik heb al heel veel van hem geleerd. Zolang hij het nog leuk vindt om mee te gaan blijf ik hem uitbrengen”, besluit de ambitieuze amazone. 

Bekijk hier alle uitslagen.

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: Lotte van den Herik