Annemijn Boogaard & Fullspeed TC
Annemijn Boogaard & Fullspeed TC Digishots

Subtop | Annemijn Boogaard: “We gaan nu doortrainen richting U25”

Dressuur

Annemijn Boogaard won de Intermediaire I tijdens Jumpin de Weel in Nisse. Ze reed haar Fullspeed TC (v. Ziësto) naar 70,37%. 

Advertisement

Tevreden

“Ik ben super blij met deze score,” steekt de amazone enthousiast van wal. “Dit was de derde keer in de Intermediaire I. Ik kan niet meer dan trots zijn. We hadden nog wel wat foutjes in de proef maar over de inzet ben ik heel erg tevreden. We hadden een foutje in de serie om de drie. Voor de serie om de twee kreeg ik een acht. Hij springt normaal de series super goed, maar nu we aan het doortrainen zijn richting de U25 met de eners, maken we hierin wel eens een foutje.” 

Achten

Ze vervolgt “De uitgestrekte gangen werden ook beloond met achten net zoals de appuyementen. De jury vond ons een fijne combinatie, hem een goed paard die veel bereidheid toonde tot werken. Dat vond ik erg leuk om te horen.” 

Zelf opgeleid

“We hebben Fullspeed TC zeven jaar geleden gekocht bij Tim Coomans. Hij was toen vier jaar oud. Ik ben nu 20 jaar en toen ik hem kreeg kwam ik van de pony’s af. We waren beide heel erg groen en ik heb hem onder goede begeleiding zelf opgeleid tot dit niveau. Dat vind ik super leuk want we hebben echt alles samen gedaan. We zijn nu richting de U25 aan het werken en hij beheerst alle losse oefeningen al zoals de piaffe, passage en de eners. Hij heeft veel talent voor het hogere werk”

U25

“Fullspeed TC is een geweldig paard met een heel fijn karakter. Hoe moeilijker het werk, hoe beter hij het doet. Hij heeft nooit slechte zin. We trainen bij Benjamin Maljaars en afgelopen jaar via het talentenplan bij Emmelie Scholtens. Ik blijf nog wel doorrijden bij de Young Riders om ook internationaal te starten. Daarnaast oefenen we rustig door richting de U25,” vertelt ze enthousiast. 

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: Digishots