Afbeelding
Foto: Foto4u

Subtop | Susan van Dongen: “Festo is mijn eerste subtop paard”

Algemeen

Susan van Dongen reed haar tweede wedstrijd in het ZZ-Zwaar met haar Sandreo-zoon Festo. De combinatie werd derde met 65,86% en eerste met 67,43% in Someren bij de Molenhorst.

Advertisement

Foutjes eruit

De amazone vertelt “Drie weken geleden in Boxtel maakten we ons debuut in het ZZ-Zwaar. De proeven daar werden beloond met 67% en 67,9%. Toen merkte ik wel dat hij iets meer ontspannen was dan deze keer. In de eerste proef hadden we nu een beetje spanning. Net voordat we moesten beginnen schrok hij en dat kon ik moeilijk afvloeien. Over het algemeen was ik te zeer te spreken over hoe hij zich liet bewerken. Het kan nog beter en de foutjes moeten er nog uit, we zijn er nog niet.”

Eerste subtop paard

“70% is wel ons doel. Ik ben heel erg blij met hoe hij het doet. Festo is mijn eerste subtop paard. Voor de pirouettes kregen we achten en 7,5’en. Hij pakt heel veel verzameling en gaat heel goed zitten. In de series is hij ook heel safe. Hij loopt de hele proef makkelijk door en doet de oefeningen met twee vingers in zijn neus,” vertelt van Dongen.

Talentvol paard

Op alle coupons stond hetzelfde commentaar, ‘heel talentvol paard en mooie combinatie’. “Ook de uitgestrekte gangen werden beloond met hoge punten. We moeten nog een beetje werken aan de openheid maar dat is net even de spanning die er nog is. Festo rij ik sinds vier jaar voor de familie Lavrijssen. We begonnen op M1-niveau en sinds twee jaar les ik bij Rieky Young.”

Lichte Tour

Ze vervolgt “Het doel is de Grand Prix en ik denk wel dat hij daar aanleg voor heeft. De piaffe en passage pakt hij al heel goed op. Ik denk zeker dat het erin zit maar we kijken nu wedstrijd voor wedstrijd. We zijn nu twee keer ZZ-Zwaar gestart en hebben acht winstpunten. Ik denk dat we nog twee keer starten in het ZZ-Zwaar en dan de overstap maken naar de Lichte Tour. Het NK komt voor ons te vroeg en daar hebben we nog geen scores voor.”

Eigen paard

“Festo is een paard wat heel graag zijn best voor je doet. Hij is zelf soms een beetje onzeker, maar als hij je vertrouwt doet hij alles voor je. Ik ben heel blij dat ik hem mag rijden. Ik mag hem behandelen als mijn eigen paard en je moet maar net zo’n eigenaar vinden waar je voor mag rijden. Ik kijk uit naar de toekomst,” vertelt ze enthousiast.  

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: Foto4U