Thamar Zweistra - hier met Hexagons Ich Weiss
CHIO Rotterdam 2021
© DigiShots
Thamar Zweistra - hier met Hexagons Ich Weiss CHIO Rotterdam 2021 © DigiShots DigiShots

Subtop | Thamar Zweistra: “Negen voor de eners”

Dressuur

Thamar Zweistra debuteerde gisteren met de negenjarige Heartbeat W.P. (v. Charmeur) in de Intermediaire II. De combinatie reed mee op Jumpin de Weel in Nisse en scoorde 65%. 

Advertisement

Debuut

Thamar zit sinds vorig jaar in het zadel van de Charmeur-nakomeling. “De eigenaresse gaf ik les en zij en haar zus waren allebei zwanger. Ik ben hem voor hun gaan oppakken en gisteren was het tijd om het eens op wedstrijd te proberen. Ze hadden wel gezegd dat hij snel afgeleid kon zijn op concours en het was nu ook best pittig. Het terrein is Nisse is best groot, misschien moet ik de volgende keer een kleinere wedstrijd kiezen.” 

Negen voor de eners

Er stonden heel veel achten op het protocol maar ook nog enkele onvoldoendes. “Hij had nog veel last van spanning en ik reed nog een extra volte. Voor de passage en de eners kregen we achten en voor de eners ook zelfs een negen. Vanwege de spanning zakte de score naar beneden.”

Talent

“Hij heeft heel veel kracht in de piaffe en de passage. Hij moet het nog wel iets meer verwerken voordat we overstap maken naar de Grand Prix. Het galopgedeelte ging ook heel goed. Hij is heel opvallend in de passage en hij heeft veel talent voor de Grand Prix”.

Internationaal

Ze vervolgt “Hij had al Prix St. Georges gelopen en ik heb hem verder doorgetraind. De komende tijd is het wel druk, volgende week ga ik naar Zandhoven in België en dan ben ik een week thuis. Daarna ga ik met onze stalruiter Beni Pachl naar het WK voor jonge dressuurpaarden in Verden. Hij is geselecteerd met Hexagon’s Luxuriouzz, die ik in eigendom heb met Leunus. Daarna gaan beide stalruiters Beni en Sergio naar het EK. Zelf ben ik ook klaar om te rijden voor het EK senioren. De komende weken zal duidelijk worden of er een plaats voor ons is.”

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: DigiShots.nl