Kim Jacobi & Iza Dieni - Foto: Fardau's fotografie
Kim Jacobi & Iza Dieni - Foto: Fardau's fotografie Fardau's fotografie

Subtop | Kim Jacobi: “De Lichte Tour is een mijlpaal”

Dressuur

Kim Jacobi maakte afgelopen vrijdag haar Prix St. Georges debuut in Koudum. Ze reed haar merrie Iza Dieni (v. Bon Bravour) naar 60,662%.

Advertisement

Eerste keer

De amazone vertelt “Voor de eerste keer was ik hartstikke blij. Er is nog genoeg te verbeteren en er zaten nog best wel wat foutjes in. Nu weet ik wel waar ik sta. Ik was heel erg tevreden over haar doen en laten. Een paar weken geleden zijn we voor het eerst ZZ-Zwaar gestart. In die paar weken heeft ze best veel progressie gemaakt waardoor ik het debuut heb gepland. In de training ging het steeds beter en we kregen meer rust in de series.”

Mijlpaal

Jacobi rijdt de merrie voor haar eigenaresse Janneke Gnodde-Hofman. “Lichte Tour met een merrie is toch wel een mijlpaal. Ik noem het altijd de koninginnen klasse voor een merrie. De Grand Prix is nog specialer maar ik vind dit al heel mooi,” vertelt Kim. “Voor de uitgestrekte draf en de zijgangen kregen we goede cijfers. Het hele drafgedeelte liep ze heel fijn door. In de galop was ik blij met de eerste serie maar in de tweede serie ging er nog wel iets mis. Ik had haar iets scherper moeten maken maar daar om je pas achter als je gaat starten.”

Op safe

Ze vervolgt “De pirouettes moeten nog iets kleiner en dat lukt thuis wel. Op wedstrijd kies je toch om wat meer op safe te rijden. Iza Dieni heeft dit jaar nog niet zoveel wedstrijden in de benen. We hebben thuis een keer ZZ-L gereden en zijn één keer ZZ-Zwaar. Er was hier best veel drukte met ook een basiswedstrijd. Ik kon wel merken dat ze even moest wennen, dit was pas haar 14e wedstrijd. Ze is wel nuchter maar het geluid van de mensen deed haar toch meer dan ik had verwacht.”

Grand Prix

“We gaan nu thuis doortrainen want er zit nog best wel wat rek in. Ze laat veel aanleg zien voor de piaffe en de passage. Spelenderwijs zijn we daar rustig aan begonnen. Het doel is wel om richting de Grand Prix te gaan werken maar daar zit geen haast bij. We gaan eerst rustig door in de Lichte Tour en ik wil graag de scores verbeteren,” vertelt ze ambitieus.

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: Fardau’s fotografie