Foto: Digishots
Foto: Digishots Digishots

Subtop | Larissa van Craaikamp: “Een veel beter gevoel”

Dressuur

Larissa van Craaikamp won de Lichte Tour tijdens de subtop wedstrijd in Aerdenhout. Ze reed haar merrie Hope (v. Sorento) 65,73% in de Prix St. Georges.

Advertisement

Geduld

“Ik voelde me best wel vervelend,” vertelt de amazone. “Na de proef ben ik meteen naar huis gegaan. De organisatie heeft zijn best gedaan maar ik had niet even het geduld om te wachten. Na mijn proef dacht ik dat er nog wel iemand overheen zou gaan. Het was best een grote wedstrijd met de Subli en twee rijbanen voor de basis. Het was mooi aangekleed en er waren leuke prijzen. Volgende keer blijf ik zeker tot aan het eind wachten.”

Hogere score

Ze vervolgt  “De afgelopen keren heb ik ook 65% gereden en een keer 66%. Vorige week was ik wezen voorrijden voor de jurycursus en ik kreeg leuke feedback. Ik had er echt iets aan en ik dacht dat ik dat ook in de proef had laten zien. De neus was meer op lengte en de stap was ook veel beter. Toen ik de proef uit kwam had ik een veel beter gevoel dan de voorgaande keren. Ik had op een hogere score gehoopt, het gevoel was goed maar toch kregen we dezelfde punten.”

Pirouettes

“Op de pirouettes werden we best wel afgerekend. Ze mist dan nog wat kracht en sprong. De pirouettes tellen dubbel dus dat hakt er wel in zijn. Haar drafgedeelte is heel sterk maar ik vond de juryleden daar nog vrij voorzichtig met punten. Het contact was rustiger waardoor ik dacht dat ze wel omhoog zouden gaan. De series zijn heel safe, ze is altijd aan de hulp en in de series kan je ook lekker rijden,” licht van Craaikamp toe.

Zelf opgeleid

De amazone rijdt de merrie al vanaf jongs af aan. “Ze heeft het goed gedaan in de Pavo Cup. Daarna heb ik haar een paar keer Z2 en ZZ-Zwaar gestart. Begin vorig jaar kwam corona en ik heb een kleintje gekregen. Hope is een hele grote merrie en ze is nu mooi uitgegroeid. Ik denk dat ze heel talentvol is en een hele fijne toekomst tegemoet gaat. Ze moet nog sterker worden en meer ringervaring in, maar daar heb ik alle vertrouwen in. Voor de afwisseling gaan we ook Inter I starten. Ik had gehoopt op het NK maar dat is helaas niet gelukt. Komende winter gaan we het opnieuw proberen,” besluit ze ambitieus.  

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: Digishots