Chantal Nijpjes met Golden Girls (v. Uphill) - foto: Leandra de Klerk
Chantal Nijpjes met Golden Girls (v. Uphill) - foto: Leandra de Klerk Foto: Leandra de Klerk

Subtop | Chantal Nijpjes: “Ze is een ideaal paard”

Dressuur

Chantal Nijpjes reed de merrie Golden Girl (v.Uphill) naar 69,19% tijdens de subtop wedstrijd in Ridderkerk. De amazone kwam uit in de Lichte Tour en reed de Prix St. Georges proef.

Advertisement

Ideaal paard

Nijpjes vertelt “Golden Girl staat nog niet zo lang bij ons op stal. Ze was door haar eigenaar al op Lichte Tour-niveau afgericht maar de puntjes moesten nog op de i. De oefeningen kon ze allemaal al maar ik heb hard gewerkt om het allemaal nog net iets gedragender en meer afgewerkt te krijgen. Ze is een ideaal paard, zelden krijgen we zo’n makkelijk paard in training.”

Potentie

“In Hellevoetsluis zijn we voor het eerst in de Lichte Tour gestart en reden we 67,9% bijeen. Dit was nu de derde keer en ik heb haar ongeveer 4 maanden onder het zadel. Ze is in eigendom van Livi en Petra Verschueren. Golden Girl heeft een hele fijne instelling en is goed voorwaarts. In alle drie de gangen laat ze veel kwaliteit zien. In de galop lag het meeste verbeterwerk en ze draait nu al een hele pirouette. Ze springt al 15 eners en heeft potentie voor meer. Uiteindelijk staat ze hier wel voor de verkoop. Als ze nog langer bij ons blijft geloof ik wel dat ze Grand Prix gaat lopen,” vertelt de amazone.

Spontane actie

Ze vervolgt “Met mijn zus Jessica heb ik veel proefgericht getraind en het was een spontane actie om in Ridderkerk te starten. Ik las dat het NK door ging en deze merrie kan makkelijk 68% lopen. Ze heeft alles in huis en een mooie stille aanleuning dus ik wilde het toch nog een keer proberen. Jessica en ik gaan eigenlijk nooit zonder elkaar op wedstrijd maar ze was nu naar een keuring in Nisse. Ze is mijn zus, coach en steun en toeverlaat in één. Mijn doel was om de proef te verbeteren en dat is zeker gelukt. De puzzel viel nu in elkaar.”

Blondie

Ook de jury had genoten en schreef ‘Ziet er goed uit, genoten! en Kwalitatief paard en aparte verschijning’. “Ze heeft een bijzondere kleur en haar stalnaam is ook Blondie,” lacht Nijpjes. “We kregen achten voor de verschillende drafonderdelen. Het afgroeten moeten we nog verbeteren, we kregen nu een vijf want het duurde te lang voordat ik netjes recht stond. Een paard als Blondie gun ik iedereen”.

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: Leandra de Klerk