Robin van Lierop - Zum Gluck RS2Robin van Lierop - Zum Gluck RS2
FEI World Championships Young Dressage Horses 2019
© DigiShots
Robin van Lierop - Zum Gluck RS2Robin van Lierop - Zum Gluck RS2 FEI World Championships Young Dressage Horses 2019 © DigiShots

Subtop | Robin van Lierop: “Ze hebben allebei veel talent”

Dressuur

Robin van Lierop debuteerde met twee paarden tijdens het subtop meetmoment in Groesbeek. De ruiter reed Zantana RS2 (v.Zonik) naar 69,63% in het ZZ-Zwaar en de hengst Zum Glück RS2 OLD (v.Zonik)naar 75,73% in de Prix St. Georges!

Advertisement

Genoten

Van Lierop vertelt "Van Lierop vertelt "Ik was helemaal enthousiast na de proef met Zum Glück. Ik wist dat het een hele goede proef was, en omhoog gaande duimen van de jury bevestigde dat gevoel. Dat beide juryleden het dan ook helemaal eens waren met elkaar, bleek naderhand aan het feit dat ze exact dezelfde punten hadden gegeven voor deze proef. Het was zijn eerste PSG en het was echt genieten, hij liep zo fijn. Hij is mee geweest naar Hagen voor de voorronde van de Nurnburg Pokal. Dat is ook een proef op Lichte Tour-niveau maar dat is wel degelijk een andere proef."

Negens

"Zum Glück laat thuis alle potentie zien voor de Zware Tour. Dat voelt ook echt waanzinnig aan! Met Cupido en Finja ben ik twee jaar aan het oefenen geweest maar bij hem gaat het vanzelf. Hij heeft nog meer kwaliteit en lossigheid. Voor de schouderbinnenwaarts kreeg hij negens, 8,5'en voor de appuyementen en 1 pirouette sprong er echt uit. Het voorblad bestond uit achten, 8'5en en negens. Zijn uitgestrekte stap werd ook met een negen beloond en die telt dubbel, dat telt wel lekker aan," lacht de ruiter.

Ervaring

Hij vervolgt "Hij heeft niet super veel training nodig om alles te leren maar hij moet nog wel aan kracht winnen en ervaring opdoen. Vorig jaar is Zum Glück één keer mee geweest in het ZZ-Licht en liep toen ook in één proef 75% bij elkaar. Verder heeft hij alleen WK en BundesChampionat gelopen. Ik kon nu heel goed het verschil merken met Hagen, hij was daar nog wel wat hengst op stal. Hij raakte toen op het eind toch wat vermoeid,en nu komt hij vanaf huis en is hij in het begin wel iets mans maar hij blijft super braaf. Hij is pas acht jaar oud en ik denk dat hij alles in huis heeft om heel ver te kunnen komen."

Koorddansen

"Zantana is ook een Zonik-nakomeling en een halfzus van GLOCK'S Total Us, ze komt uit dezelfde moeder. Vorig jaar heb ik haar één keer M1 gestart en ze is één keer mee geweest voor een voorselectie van het BundesChampionat. Dat was toen niet zo'n succes, ze was erg heet en temperamentvol. De corona kwam voor dit paard wel gunstig uit, ik kon een jaar met haar aan de gang zonder de druk van mezelf dat ik moet starten. Ze kan alle oefeningen van de Lichte Tour, ze speelt met de oefeningen. Dat is ook haar valkuil, ze is snel afgeleid. Ik wilde haar graag starten want het is een waanzinnig goed paard. Om alles in juiste banen te leiden is het een soort koorddansen. Zum Glück is een stuk nuchterder en die kan je beter regelen. Zantana is net een ferrari, ze is altijd aan," aldus de ruiter.

Talentvol

Tot slot vertelt hij "Ze liet heel veel potentie zien op het meetmoment. Ik wilde maar 1 proef rijden omdat ze nog jong is en met het losrijden erbij het genoeg is. Toen de proef klaar was zou ze nog wel tien proeven kunnen lopen. De jury uit de tweede ring maakte ook al een gebaar of we nog kwamen, haha! De jury vond haar ook een bijzonder goed paard. Ik denk dat ik twee hele goede paarden heb om mee op concours te gaan. Ze hebben allebei veel talent en moeten kilometers maken. Het zal niet lang duren voordat ik Zantana ook in de Lichte Tour start. We hebben een bloedmooi Jameson RS2 veulen van haar. Onlangs is ze 1 keer gespoeld met About You, ook dat was gelukkig meteen raak!

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: Digishots

Robin van Lierop - Zum Gluck RS2Robin van Lierop - Zum Gluck RS2
FEI World Championships Young Dressage Horses 2019
© DigiShots