Archieffoto Larissa van Craaikamp - Don Camillo
© DigiShots
Archieffoto Larissa van Craaikamp - Don Camillo © DigiShots

Larissa van Craaikamp: “Dit is next level paardrijden”

Dressuur

Larissa van Craaikamp kwam zaterdag aan de start op het subtop-meetmoment in Velsen-Zuid. Met Don Camillo (v. Tuschinski) debuteerde ze in de Grand Prix en sloot dit direct af met een nette score van ruim 62%.

Advertisement

Aanloopje

“Echt heel gaaf!”, reageert Larissa blij. “Ik heb de Corona-tijd heel goed gebruikt om extra hard te oefenen voor de overstap. Ik heb hem eerst een paar keer Inter II gestart om ervaring op te doen en de ring weer in te rijden. Dat viel nog wel even tegen, want hij had ineens vier keer zoveel spanning als normaal. We hadden gewoon weer een aanloopje nodig, want nu ging hij super goed. Hij was goed bij de les en werkte super mee.”

Boek lezen onderweg

“We hebben er vooral veel op geoefend om de proef heel strak te rijden. In de Lichte Tour kon ik onderweg nog een boek lezen, maar dat is er in de Grand Prix niet meer bij”, lacht ze. “Ik ben super blij met hoe hij het deed. In de laatste lijn passage-piaffe-passage verloren we wel wat impuls, maar dat mag nu nog. Hij moet gewoon nog sterker worden en we gaan lekker verder trainen om de puntjes op de i te zetten. Ik had nooit gedacht dat we in ons debuut boven de 60% uit zouden komen, maar dat is dus wel gelukt. We hadden zelfs ook nog wat foutjes, zoals in mijn serie om de twee.”

Smaakt naar meer

“Over een paar weken wil ik graag weer starten. Dan zoek ik een leuke en wat grotere wedstrijd uit. Dit is wel echt next level paardrijden, maar dat maakt het extra gaaf. Dit debuut smaakt zeker naar meer!”

Bron: De Hoefslag