Lotje Schoots - Inana B
Observatiewedstrijd Ermelo 2021
© DigiShots
Lotje Schoots - Inana B Observatiewedstrijd Ermelo 2021 © DigiShots

Subtop | Lotje Schoots: “Hoe heter hoe beter”

Dressuur

Lotje Schoots reed haar Inana (v.Painted Black) naar 73,5% in de Prix St. Georges tijdens het subtop concours in Beesd. Ze maakten hun debuut in de Intermediaire I en scoorden daar 69%.

Advertisement

Scherp

Schoots vertelt enthousiast over de merrie "Dit was de tweede keer in de Lichte Tour en je voelt thuis dat het eraan zit te komen. Het is een merrie met heel veel kwaliteit maar ze is heel scherp. De eerste keer na de corona bracht ik haar uit en reden we 68% bij elkaar maar ze was toen nog heel erg gespannen. Daarna zijn we naar Ermelo gegaan en toen had ik mijn handen vol aan haar. Thuis kreeg ik het vertrouwen terug en ze liep in Beesd als een trein. Dat is wat ik thuis voelde en nu kon ik het ook op wedstrijd laten zien."

Achten

De combinatie kreeg achten voor de draftour maar ook voor de stap en de pirouettes in galop. "Dat is wel een voordeel aan deze merrie, er zijn geen onderdelen die ze niet kan. De series in galop waren in het begin een tijdje moeilijk omdat ze zo heet was maar ook die gaan steeds beter." Het jurycommentaar luidde €˜mooie proef en heel fijn paard'.

Intermediaire I debuut

"Ik had haar ook voor de Intermediaire I opgegeven omdat ze in Ermelo zo gespannen was. Als ze nu weer gespannen zou zijn dan had ik nog een extra proef om kilometers te maken. Thuis hadden we de Intermediaire I niet geoefend en dat kon ik wel merken. Ik moest er iets meer aan sturen en aan rijden. Er zaten nog wel wat rommeltjes in die er makkelijk uit kunnen maar voor de eerste keer was ik heel erg blij. Na de eerste proef kon mijn dag al niet meer stuk," vertelt de amazone.

Zware Tour

Schoots heeft de merrie in mede eigendom met de familie Bleeker. "We hebben haar al vanaf jongs af aan en dit is wel mijn type paard, hoe heter hoe beter. Ik vind dat heel erg leuk en ik merk dat ze mij steeds meer begint te vertrouwen. We hebben echt een klik met elkaar. Ze laat hele goede dingen zien en ik hoop dat we deze lijn door kunnen zetten. Ze lijkt heel veel talent te hebben voor het hogere werk. De Lichte Tour is nu bevestigd en ik wil haar nu kilometers laten maken en ervaring op doen. Over een tijdje kunnen we dan door naar de Zware Tour," vertelt Schoots.

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: Digishots