Foto: Micky Schelstraete
Foto: Micky Schelstraete Micky Schelstraete

Subtop | Micky Schelstraete: “Drie debuten op één dag”

Dressuur

Micky Schelstraete beleefde een zeer succesvolle dag tijdens de subtop wedstrijd in Houten. Met Gregwaard (v. Florencio) won ze de KNHS-Anemone Horsetrucks Greenpoint Cup voor Junioren met 69,70%. De 16-jarige amazone debuteerde met haar nieuwe paard Knight Rider (v. Uphill) bij de Junioren en werd tweede met 67,88%. Tot slot maakte ze haar ZZ-Zwaar debuut met de hengst Cachet L (v. Jazz) waarbij ze het oranje lint mocht ophalen met 71,1%.

Advertisement

Tweede wedstrijd

Als eerste reed de amazone de ring binnen met Gregwaard. “We hadden iets last van spanning maar overall heb ik een fijne proef gereden. Het was pas onze tweede junioren-wedstrijd, dus ik ben heel erg blij met deze score. We hadden een hele sterke draftour, die was beter dan de vorige wedstrijd. Ook waren de wissels beter dan in Exloo. Ik ben van plan om met hem ook de andere wedstrijden van KNHS-Anemone Horsetrucks Greenpoint Cup.” 

Nieuw paard

Schelstraete nam een nieuw paard mee naar de wedstrijd in Houten, Knight Rider. “Sinds drie weken ben ik op hem aan het rijden. Dinsdag reden we onze eerste wedstrijd in het Z2. Vandaag maakten we ons debuut bij de Junioren en dat deed hij heel goed. Hij heeft een heel lief karakter en is super werkwillig. Het is nog een beetje groenig hier en daar. De wissels waren best wel goed en de oefeningen lukken ook wel. Ik ben heel tevreden en die kleine foutjes gaan er nog wel uit. Hij heeft drie hele goede gangen met een mooie stap. Het is echt een blikvanger. Ik hoop hem nog wat meer te bevestigen zodat we een goede combinatie worden.” 

ZZ-Zwaar debuut

De amazone had ook de hengst Cachet L meegenomen. “Hij had ook iets last van spanning. Er waren veel paarden en pony’s om hem heen en dat vond hij wel leuk. In de proef is zijn aandacht wel bij mij en het ging best wel goed. In de stap zag je iets spanning en een wissel was wat minder. Er zit zeker nog ruimte voor verbetering in. Ik ben heel erg blij met dit debuut. We willen ons nu concentreren op het ZZ-Zwaar en de overstap maken naar de Lichte Tour als we er klaar voor zijn,” vertelt ze enthousiast.  

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: Micky Schelstraete