Mariska de Vrieze & Duchess - Foto: Digishots
Mariska de Vrieze & Duchess - Foto: Digishots

Subtop | Mariska de Vrieze: “Startbewijs voor de Grand Prix is binnen”

Dressuur

Mariska de Vrieze wist haar startbewijs voor de Grand Prix te behalen met de merrie Duchess (v.Jazz). Tijdens het meetmoment in Nisse scoorde de combinatie 62% in de Intermediaire II.

Advertisement

[vc_button title=”Informatie over dekken met Jazz” target=”_self” color=”green” size=”size_large” href=”https://hengstjazz.nl/?utm_source=hoefslag_website&utm_medium=sponsored_content&utm_campaign=stallion_jazz”]

Geluidsbox

De Vrieze reed vorig jaar juni al eenmaal de ring binnen maar wist toen net geen 60% te behalen. Daarna lag de training even stil wegens een zwangerschap. "Afgelopen zaterdag heb ik nog niet super fijn kunnen rijden. Er stond een geluidsbox naast de ring en daar werd ze gespannen van. Ze hield zich wat vast in het lijf en dat ging ten koste van de piaffe en de passage. In de eners maakte ik zelf nog een fout door er twee teveel te rijden. Ik was erg blij dat we op 62% uitkwamen, de Grand Prix is uiteindelijk toch het doel."

Strand

"Naarmate de proef vorderde ging het steeds beter. De appuyementen in galop en de pirouettes gingen fijn. De laatste lijn liep ze ook wel goed door en ze kreeg een acht voor de uitgestrekte stap. Dat is wel een van haar pluspunten en hij telt ook nog eens dubbel," vertelt ze. "Ik rij bijna nooit meer in de bak. Vorig jaar ben ik verhuisd naar Cadzand en rij ik vier keer per week op het strand. In een 20 bij 60 meter baan is het dan ineens meer stuurwerk. De piaffe is een poosje een dingetje geweest, ze werd heel erg heet. Ik heb wat extra tijd erin gestoken om het goed onder controle te krijgen. Er komt steeds meer rust in en de puzzelstukjes vallen steeds meer op zijn plek. De passage deed ze altijd al heel goed maar ook de wissels waren met aanleren wel even een ding. Als ze het eenmaal kent dan doet ze het zo maar het duurt even voordat we rust in de oefeningen hebben."

Zelf opgeleid

Ze vervolgt "De overstap van de Lichte Tour naar de Zware Tour kostte meer tijd dan ik dacht. In de Lichte Tour ben je al een eind op weg maar door de corona en mijn zwangerschap duurde het toch wat langer. Het was erg fijn dat mijn moeder haar in conditie heeft gehouden gedurende mijn zwangerschap. Daardoor kon ik vrijwel gelijk de training weer oppakken. Ze is nu veel sterker geworden dus uiteindelijk heeft het alleen maar zijn voordelen gehad. Ik heb haar al bijna tien jaar in mijn bezit. Ik kocht haar rechtstreeks bij de fokker en ze was nog niet zadelmak. Eigenlijk was ik op zoek naar een springpaard maar ik kwam met een Jazz thuis. Ik vond haar zo aansprekend dat ik overstag ging. Ze was eigenlijk voor de verkoop maar ze was zo leuk dat ze altijd is gebleven. Onder het zadel is het een super fijne merrie en ik vertrouw haar voor 200%. Ik hoop dat we mijn droom op het hoogste niveau kunnen verwezenlijken."

[vc_button title=”Informatie over dekken met Jazz” target=”_self” color=”green” size=”size_large” href=”https://hengstjazz.nl/?utm_source=hoefslag_website&utm_medium=sponsored_content&utm_campaign=stallion_jazz”]

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan

Foto: Digishots