Anne de Jong & Graffit - Foto: Foto4U
Anne de Jong & Graffit - Foto: Foto4U

Subtop | Anne de Jong: “Tevreden over debuut”

Dressuur

Anne de Jong maakte met haar Graffit (v.Apache) haar Intermediaire I debuut in Nispen. De combinatie scoorde 64,5%.

Advertisement

U25

De amazone vertelt "De week ervoor was ik in Werkendam gestart en daar hadden we de hoogste score in de Prix St. Georges. Ik dacht we gaan gewoon lekker door en ik was nu ook super tevreden. Komend weekend gaan we Intermediaire A starten en dan door naar de Intermediaire II. De U25, de klasse waar ik graag in wil rijden, zit eraan te komen."

Hoge cijfers

"Dit jaar maart zijn we begonnen in het Z2 en nu werken we al richting de Zware Tour, dat vind ik wel heel tof. We kregen zevens en 7,5'en voor de appuyementen in draf, de series en de uitgestrekte gangen. De wissels zijn altijd super recht en mooi doorgesprongen. Hij kan ook heel goed stappen en het algemene beeld is heel constant. In de pirouette naar rechts verloor ik iets sprong, dat was zonde want dat kan hij wel heel erg goed. Ook kreeg ik hoge cijfers voor mijn houding en zit, dat is natuurlijk altijd leuk om terug te krijgen," vertelt de Jong.

Kracht

De jury schreef €˜mooie combinatie, netjes voorgesteld en sympathiek gereden'. Ze vertelt "Dat is altijd fijn om te lezen. Die positiviteit neem ik mee in de training en het is super kicken dat het zo snel gaat. We hebben elke keer goede scores en daar geniet ik echt van. Graffit heeft al Grand Prix gelopen met mijn moeder. Ze helpt me iedere training en kent hem natuurlijk heel goed. Het is heel fijn om iemand naast je te hebben staan. We gaan nu weer verder met de piaffe en de passage. Ik merk aan hem dat hij steeds meer kracht ontwikkeld en dat het voor het hogere werk zijn vruchten gaat afwerpen."

Leermeester

"Ik doe er echt alles voor en dat het in de wedstrijden zo naar boven komt is extra leuk. Hij geeft mij heel veel vertrouwen, ik kan altijd op hem terugvallen. Hij is een echte leermeester en samen is het echt genieten om te trainen. We gaan nu lekker door en verder werken naar ons doel in de U25," vertelt ze enthousiast.

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan

Foto: Foto4U