Anouk Ivits & Iris - Foto: Digishots
Anouk Ivits & Iris - Foto: Digishots

Subtop | Anouk Ivits: “Op naar het NK”

Dressuur

Anouk Ivits wist de Lichte Tour in Someren op haar naam te schrijven. Ze reed haar Iris (v. Lord Leatherdale) naar 72,647%. 

Advertisement

Proefgericht

Het was de vierde start in de Prix St. Georges voor de combinatie. “In Kronenberg liep ze heel fijn tijdens ons debuut. Daarna ben ik twee keer ergens anders gestart en dat ging wel goed, maar ik kon er minder aan rijden. Afgelopen week heb ik les gehad bij Marcel Sterrenburg en hebben we goed proefgericht geoefend. We hadden de proef meegenomen in de training en dat kon ik nu mooi meenemen. Ze liep heel erg fijn en de series waren mooi recht doorgesprongen. Alleen de eerste schouderbinnenwaarts had iets mooier gemogen.” 

Lichte Tour

“Iris heeft drie correcte gangen waarbij de draf en galop eruit springen. Ze werkt altijd mee en doet in de ring er een extra pas bij. Ze heeft me nog nooit laten zitten,” vertelt de amazone enthousiast over haar merrie. “We hebben zes proeven in het ZZ-Zwaar gereden en daarna hebben we de overstap gemaakt naar de Lichte Tour. Het NK was toen al geannuleerd.” 

Zelf opgeleid

“Dit niveau is voor ons allebei nieuw. Iris hebben we gekocht toen ze 2,5 jaar oud was. Ik heb haar zelf opgeleid en we zijn in het L1 begonnen. Dat was ons minste seizoen. Waarom het toen niet lukte weet ik nu nog steeds niet,” vertelt Anouk lachend. “Vanaf de L2 zijn we alle klassen succesvol doorlopen. Van het L2 tot en met het Z2 zijn we alle keren reserve kampioen geworden op het NK. Daarvoor waren we ook drie keer Brabants kampioen.” 

Boven verwachting

Ze vervolgt: “Als driejarige heb ik met haar de VSN gereden en toen werden we derde in de finale. Dat ging toen al boven verwachting goed. We kochten haar eigenlijk voor de verkoop, maar toen ze zadelmak was, was ze wel heel erg leuk. Sinds drie jaar trainen we bij Marcel en daardoor gaan we ook met sprongen vooruit.” 

NK Dressuur

“We gaan nu eerst het NK rijden, ik hoop dat ik dit goede gevoel vast kan houden. Daarnaast wil ik graag meer ervaring op doen op dit niveau en misschien ook wel Intermediaire I rijden dit jaar. Het gaat heel hard, maar internationaal rijden lijkt me ook heel gaaf. Of dat dit jaar lukt weet ik nog niet,” vertelt de amazone, die haar eigen stal runt samen met haar partner Luc Martens.  

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: DigiShots.nl